Пліч-о-пліч: п’ять дівчат, за якими потрібно слідкувати на фінальному етапі

Баскетбол

Вже завтра, 13 червня, у Києві стартує фінальний етап наймасштабніших учнівських змагань країни Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги з баскетболу.

У неділю, 16 червня, буде визначено переможця першого сезону Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги з баскетболу – переможці обласного етапу вже знають свій шлях до перемоги після проведеного жеребкування.

У дівчат до участі у змаганнях допущені учні закладів загальної середньої освіти відповідних територіальних громад 2010 року народження і молодші.

За перебігом матчів можна буде спостерігати на сайті ФБУ. І у складах команд є кілька молодих талановитих дівчат, які готові вийти на майданчик, щоб продемонструвати свої вміння.

Сайт ФБУ виділяє деякі з імен, які варто додати до свого списку спостереження перед фінальним етапом змагань, який розпочинається 13 червня.

Дарина Куць – Ліцей №14 «Здоров’я», м. Полтава, Полтавщина

Дарина – капітан полтавської СДЮСШОР №2 в чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження. За підсумками сезону її команда завоювала бронзові нагороди, а Куць увійшла до символічної збірної сезону.

Разом з Поліною Жигалкою вони були лідерами команди СДЮСШОР №2 в сезоні і разом вони вивели команду свого ліцею до фінального етапу шкільної ліги.

Вікторія Максимчук – Рівненський ліцей №28, м. Рівне, Рівненщина

Вікторія – одна з головних зірок фінального етапу Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги з баскетболу. Вона двічі поспіль визнавалась MVP чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат 2010 року народження, в тому числі цього сезону. А її команда рівненський ОСДЮСШОР – переможець двох останніх сезонів ВЮБЛ в цій віковій категорії.

Останні два тижні Максимчук, яка вже має досвід гри у жіночій Суперлізі, провела в розташуванні збірної України U-16 і була основним розігруючим в матчах проти Польщі.

Окрім Вікторії Максимчук за команду Рівненського ліцею №28 грають її одноклубниці по ОСДЮСШОР Єва Клімчук, Дарина Бондарчук, Ангеліна Тимків та Софія Мокляк. Додайте до цього списку MVP цього сезону чемпіонату 2012 року Олександру Спиридонову, Поліну Валько, яка була в символічній збірній сезону – і маємо команду, яка буде серед претендентів на перемогу.

Анна Ніколенко – Дніпровська СЗШ №15, м. Дніпро, Дніпропетровщина

Дніпровська СДЮСШОР №5-ДФКС залишилась без нагород в чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2009 та 2010 років народження – в обох фіналах чотирьох дніпровська команда ставала четвертої. Але за підсумком сезонів в обох вікових категоріях до символічних збірних потрапляла Анна Ніколенко.

Дівчинка 2011 року народження виділяється в першу чергу своєю працьовитістю на майданчику і лідерськими якостями, які і проявила в кінцівці сезону ВЮБЛ.

Разом з нею Дніпропетровщині принести перемогу в баскетбольних змаганнях націлені Марина Ледовська, Айнура Гараєва, Анастасія Саклакова та Віра Москаленко. Саме вони мають скласти кістяк команди.

Катерина Саприга – Ліцей №21, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківщина

Катерина Саприга не просто MVP чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження цього сезону – вона просто домінувала на майданчику. Вона стала кращою в сезоні за очками, підбираннями та показнику РЕ.

Саме Катерині Сапризі належать найкращі матчі за показником РЕ в сезоні у всіх чемпіонатах ВЮБЛ за команду ІФОДЮСШ. 10 лютого проти полтавської СДЮСШОР №2 вона набрала 42 очка, зробила 27 підбирань, 2 передачі, 3 перехоплення та 5 блок-шотів (РЕ 59), а 23 березня проти ДЮСШ Мирогород в активі Саприги було 37 очок, 19 підбирань, 5 передач, 3 перехоплення та 11 блок-шотів (РЕ 59). Останній матч – рекорд сезону за блок-шотами в матчі.

“Катя Саприга – дочка учасниці Олімпійських ігор, метальниці списа Тетяни Ляхович, тато штовхальник ядра. Вона зі спортивної сім’ї, генетика у неї сильна, їй є куди рости, тому на неї я дуже розраховую. Вона не просто центрова, вона універсальний гравець, вміє вивести м’яч, володіє середнім, дальнім кидком, проходом. Ще б одну таку і горя можна не знати”, – говорила її наставниця Аїда Євтушенко в коментарі прес-службі ФБУ напередодні Фіналу чотирьох.

Разом з нею в Київ приїхала її подруга і однокласниця Євгенія Фафлей, яка теж провела потужний сезон в чемпіонаті вікової категорії 2011 року народження.

Тетяна Яковенко – Переяславський ліцей імені Володимира Мономаха, м. Переяслав, Київщина

В команді Переяслава виділимо Тетяна Яковенко, яка протягом сезону була лідером команди Переяслава в чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження. Фінал чотирьох Яковенко провела не найкращим чином, через що її команда залишилась без нагород, тому на фінальному етапі шкільної ліги очікуємо потужної гри від дівчини.

Гра Яковенко та всієї команди багато в чому буде залежати від Анастасії Зайнчуківської, яка 2013 року народження, але вправно веде гру, задає темп і саме вона за підсумком Фіналу чотирьох ВЮБЛ 2011 року народження потрапила до символічної збірної.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *