Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат U-19 УПЛ

Футбол

Продовжуємо підбивати підсумки сезону 2023/24 для прикарпатських футболістів. Цього разу розповімо про перспективну молодь, яка нині захищає кольори команд U-19 клубів Української Прем’єр-ліги.

Владислав Калин (“Динамо” U-19 Київ)
16 матчів в лізі (2 голи)


Юнаки столичного “Динамо” повернули собі титул найсильнішої команди вікової категорії U-19. Чемпіонами ліги у складі киян стали і двоє прикарпатських виконавців. Серед них новачок “біло-синіх” Владислав Калин, який на початку сезону перебрався до Києва з луганської “Зорі”. Всього 18-річний півзахисник взяв участь у 16 матчах киян і відзначився двома забитими м’ячами.

Богдан Редушко (“Динамо” U-19 Київ)
3 матчі в лізі


Під час зимового міжсезоння юний півзахисник Богдан Редушко зумів вразити тренерський штаб юнацької команди “динамівців”, тож отримав шанс проявити себе у професіональному футболі. Всього в чемпіонському сезоні провів скромних 3 матчі. Втім, футболіст паралельно захищав кольори киян у Першій лізі U-19 ДЮФЛУ. Всього відіграв 10 матчів в яких забив 9 м’ячів, став одним з головних творців золотих медалей команди і був визнаний організаторами MVP фінального турніру. Також Редушко захищав кольори збірної України U-17 на Євро-2024, що проходив на Кіпрі.

Денис Шайда (“Рух” U-19 / “Рух-2” Львів)
25 матчів в лізі (1 гол, 7 попереджень), 4 матчі в Юнацькій лізі УЄФА / 7 матчів в Другій лізі (1 попередження)


Одним з лідерів юнацького складу “Руху” в минулому сезоні був вихованець Городенківської ДЮСШ Денис Шайда. Ще б пак, адже 17-річний футболіст сумарно відіграв 36 (!) поєдинків у футболці “Руху” у трьох турнірах – Юнацькій лізі УЄФА, чемпіонаті U-19 та Другій лізі, де захищав кольори “Руху-2”. Втім, як для нападника показав доволі скромний результат, реалізувавши пенальті у матчі проти одноліток з ковалівського “Колосу” (1:2).

Денис Хмельовський (“Рух” U-19 / “Рух-2” Львів)
4 матчі в лізі (1 автогол), 2 матчі в Юнацькій лізі УЄФА / 16 матчів в Другій лізі


Дебютував в єврокубках минулого сезону і ще один прикарпатський футболіст Денис Хмельовський. 18-річний півзахисник зіграв у двох матчах “рухівців” у Юнацькій лізі УЄФА проти боснійського “Сараєво” (3:1) та данського “Мідтьюланда” (0:4). Втім, левову частку сезону провів у друголіговому “Русі-2” за який провів 16 поєдинків.

Артем Угринчук (“Рух” U-19 Львів)
3 матчі в лізі


Минулий сезон до свого активу може записати юний вихованець Надвірнянської ДЮСШ Артем Угринчук. Півзахисник, якому на час дебюту у чемпіонаті U-19 було всього 16-ть (!) років, в сезоні встиг зіграти 128 хвилин у трьох зіграних зустрічах. Разом з тим футболіст здебільшого виступав у Вищій лізі ДЮФЛУ, а в квітні вперше в кар’єрі отримав виклик до юнацької збірної України на товариські матчі проти однолітків з Кіпру.

Владислав Фіцик (“Рух” U-19 Львів)
1 матчі в лізі


Владислав Фіцик, як і Угринчук, дебютував у чемпіонаті U-19 у 16-ть (!) років. За три дні до свого 17-го дня народження вихованець СДЮСШОР “Прикарпаття” отримав шанс проявити себе у матчі проти столичного “Динамо” – зіграв 28 хвилин, а його команда зазнала розгромної поразки (1:5).

Павло Багрій (“Верес” U-19 Рівне)
27 матчів в лізі (3 голи, 5 попереджень)


Оборонець Павло Багрій професіональну кар’єру розпочав у рівненському “Вересі”. На початку сезону футболіст перебрався до Рівного зі СДЮСШОР “Прикарпаття” та приєднався до юнацького складу “червоно-чорних”. У новій команді Павло одразу став основним виконавцем, продемонструвавши доволі солідний, як для новачка, результат – 27 матчів з яких 22 розпочинав в “основі”. Попри оборонне амплуа встиг також тричі вразити ворота суперників.

Віталій Рожко (ФК “Минай” U-19)
26 матчів в лізі (2 голи, 1 попередження)


Дебютний сезон у професіональному футболі провів і Віталій Рожко, який минулоріч захищав кольори юнацького складу ФК “Минай”. У футболці “лисів” зіграв 26 матчів, в яких забив 2 м’ячі та “напрацював” на 1 попередження.

Фото: ФК Динамо, ФК Рух, НК Верес, ФК Львів,

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Футзал. Підсумки сезону: Іспанія, Польща, Словаччина
Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *