Роман Барчук – «джокер» 1-го туру першого етапу Першої ліги

Футбол

Sport Arena тур за туром називає найкращих у Першій лізі сезону 2024/25 в індивідуальних номінаціях і подає ексклюзивну статистику. Найкращі гравець, джокер, тренер і герой туру, а також найкращий гол, головні цифри. За підсумками 1-го туру першого етапу чемпіонату до числа лауреатів потрапив 34-річний нападник Роман Барчук, який вийшов на заміну і головою забив м’яч у ворота “Буковини”, чим приніс нічию у стартовому турі.

Тренер туру – Олег Краснопьоров (ФСК Маріуполь)

Джокер туру – Роман Барчук (Прикарпаття)
Найбожевільніші заміни в турі – це про Прикарпаття. Барчук, який забив рятівний м’яч у ворота Буковини, вийшов на поле на 60 хвилині. Стадник, який виконав на нього гольову подачу, взагалі за дві хвилини до голу. Романа називаємо джокером і рятівником, проте враховуємо також вилучення в кінцівці, де вже й за нього вдесятьох господарі утримали почесну вольову нічию з Буковиною – фаворитом сезону в Групі «А».

Статистика SportArena.com: 1 матч у чемпіонаті, 1 гол.

Найкращий молодий гравець туру – Дмитро Іродовський (Металург)

Гол туру – Пабло «Парагвайо» Кастро (ЮКСА → ФК Кудрівка)

Герой туру – Андрій Беженар (Епіцентр)

Форс-мажор туру
Через затяжну повітряну тривогу на Сумщині, яка тривала більше доби, було перенесено матч Вікторія – Суми 

Розчарування туру
У матчі ФК Кудрівка – ЮКСА могли зіграти один проти одного два президенти: Роман Солодаренко та Сергій Леснік, який дебютував на кубок із Реал Фармою. Проте вони взагалі не потрапили в заявку на цей тур. Що ж, дербі граючих президентів у Першій лізі ще попереду! 

Факт туру
У складі 18 учасників, розділених на дві групи, стартував 34-й сезон Першої ліги ПФЛ України. Дебютувала в турнірі ЮКСА (Тарасівка), автор першого голу в сезоні 2024/25 – захисник Металіста Єгор Абрамов.

Ще кілька цікавинок:
• 100-й матч у Першій лізі провів Валерій Болденков (Прикарпаття), 50-й – Андрій Беженар (Епіцентр), Павло Шушко (Маріуполь)
• 90-й тренерський матч Олександра Чижевського у Першій лізі: +37=26-27 м’ячі 110-91, 60-й – Валерія Кривенцова: +29=20-11 м’ячі 71-47, 50-й – Сергія Нагорняка: +21=15-14 м’ячі 62-54
• Агробізнес здобув 50-у перемогу у Першій лізі та провів 100-й домашній гол у турнірі (2-й м’яч у грі)
• Поділля у Першій лізі незмінно перемагає ще з минулого чемпіонату вже 6 ігор поспіль
• Пропускна клубна антирекордна серія Агробізнесу у Першій лізі триває 8 ігор (12 голів)

Sport Arena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *