“Минай” – “Прикарпаття”: передмова матчу

Футбол

Перед п’ятничною грою 2-го туру групи “А” пресслужба івано-франківців поспілкувалася з двома гравцями “Прикарпаття” Василем Цюцюрою і Василем Французом, які грали проти закарпатської команди ще у 2018-19 роках, а також з екс-гравцем “зелено-жовтих” Назарієм Воробчаком, котрий у футболці “Минаю” дебютував в Прем’єр-лізі влітку 2022 року…

Василь ЦЮЦЮРА, півзахисник “Прикарпаття”:
– Тричі ти грав проти “Минаю” в офіційних матчах. Що цікавого можеш пригадати?
Найперше пригадується, коли ми програли в Кубку України, що я забив не в чужі, а в свої ворота, це було перший раз в моїй кар’єрі. Згодом ми грали з ними в Першій лізі – на виїзді перемогли, а вдома програли1:2. І вже тоді було видно, що закарпатська команда крок за кроком рухається у Прем’єр лігу, так і сталося за підсумками того сезону 2019/20.

– Чи слідкував за “Минаєм” в Прем’єр-лізі? Можливо, за екс-гравцями “Прикарпаття”?
За командою – особливо ні, а от за Воробчаком і кількома моїми знайомими з “Минаю” слідкував, як вони виступають та показують хороший результат. Хоча, вже нема й половини тієї команди, яка грала в УПЛ минулого сезону. Однак досвід зіграних матчів в Прем’єр-лізі їм допомагає, гравці відчувають впевненість у своїх силах. 

– Який настрій перед прийдешнім поєдинком?
Настрій – завжди бойовий на кожну гру. Розбирали суперника, тож, гадаю, нам під силу перемогти “Минай”, тільки з такою метою ми вирушаємо на Закарпаття. Я думаю, хороший має бути матч: дві команди непоганого рівня, і сподіваюся ми покажемо гарний футбол.

– Які особисті цілі чи завдання на цей сезон?
З часом я перестав ставити якісь цілі. Головне для мене – щоб команда перемагала і ми заробляли преміальні. Якщо говорити про голи чи асисти, то зараз мені краще віддати гарну передачу, щоб молоді хлопці забивали, щоб їх побачили, щоб вони могли прогресувати і рухатись тільки вперед.

Василь ФРАНЦУЗ, захисник “Прикарпаття”:
– Ти разом з Цюцюрою – лише двоє футболістів команди, яка грала з “Минаєм” у 2018-19 роках. Пригадуєш ті поєдинки?
Хороші матчі були, в одному з них я відзначився голом –  це коли ми виграли 3:0 на виїзді. Досить серйозна команда, багато часу вже пройшло від тих матчів, там вже кілька разів змінилося: зовсім інші футболісти, інші тренери.

– Можливо, бачив якісь матчі “Минаю” в УПЛ минулого сезону? Кілька слів про завтрашнього суперника. 
Так, щоб серйозно – ні, але за деякими гравцями слідкував – грає чи не грає. Приємно дивитися, що футболісти з “Прикарпаття”, з якими ти грав раніше, зараз на вищому рівні себе показують, демонструють свій футбол. А щодо суперника… завтра на полі все буде видно, після гри побачимо. Я думаю, що нам по зубах ця команда.

– Який настрій перед матчем з “Минаєм”? Які завдання на цей сезон?
Як і перед кожною грою, у нас максимальне поставлене завдання, незалежно з ким ми граємо, – перемога. З таким налаштуванням і рухаємось далі від матчу до матчу. Мінімальне завдання – потрапити у четвірку нашої групи за підсумками першого етапу, а надалі – ставити якомога вищі цілі.

Назарій ВОРОБЧАК, півзахисник “Минаю”:
– “Минай” – “Прикарпаття”. Чи буде ця гра особисто для тебе принциповою?
Завжди проти своєї колишньої команди хочеться показати хорошу гру, щоб продемонструвати – яким був твій прогрес, з того часу, як ти її покинув. Але я не вважаю, що цей матч буде для мене якимось принциповим. Приємно буде зустріти колишніх партнерів по команді, але потрібно розуміти – це футбол, і на полі друзів нема. Тож налаштування буде дуже серйозним, “Минаю” важливо розпочати чемпіонат з перемоги.

– Як оціниш виступи минайців за останні сезони в УПЛ? Яка атмосфера в команді після пониження в класі?
Перше коло минулого сезону було не зовсім вдалим, але нам вдалось набрати хід у другій частині чемпіонату, де, на жаль, наприкінці трішки не вистачило. Турнір чотирьох – це доволі специфічний турнір, де нам потрібно було грати і зберігати прописку в УПЛ… Що з цього вийшло – ви всі знаєте, це справді психологічно вдарило по усій команді, але у нас немає часу сумувати, тож налаштовуємось на Першу лігу.

– Які завдання у тебе на цей сезон і який настрій перед грою з колишньою командою?
Налаштовуємось виключно на перемогу – іншого і бути не може, всі хлопці розуміють важливість цієї гри. Перед собою я ставлю ціль якнайшвидше набрати оптимальну форму після тривалого відновлення і повернути собі впевненість в офіційних матчах. Ну і звісно, побільше результативних дій на футбольному полі, щоб допомогти команді повернутись в УПЛ.

МФК “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *