“Минай” – “Прикарпаття”: анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У п’ятницю, 16 серпня, двома матчами на Закарпатті стартує другий тур нового сезону Першої ліги. Спершу “Хуст” о 14-й годині прийматиме тернопільську “Ниву”, а згодом вже “Минай” зіграє з івано-франківським “Прикарпаттям”. Пряму трансляцію цього матчу дивіться о 15:30 на YouTube-каналі DiviSport.

У новому сезоні “зелено-жовті” зіграли вже три поєдинки: після “сухої” кубкової перемоги над друголіговим “Ужгородом” (4:0) далі прикарпатці двічі за кілька днів приймали чернівецьку “Буковину”. Якщо гра 1-го туру чемпіонату переможця не виявила (1:1), то вже 12 серпня на стадіоні “Рух” путівку до третього попереднього етапу Кубку України здобули гості завдяки єдиному голу Максима Гірного – 0:1.

“Минай” за підсумками сезону 2023/24 напряму вилетів з Прем’єр-ліги, однак мав шанс залишитись в еліті через “турнір чотирьох”. У півфіналі команда Желько Любеновіча здолала “Епіцентр”, а у фіналі поступилася “Лівому берегу”, котрий став дебютантом УПЛ, де замінить “Дніпро-1”. У понеділок “Минай” на виїзді переграв “Скалу 1911” з рахунком 3:1, і в третьому раунді Кубка України 21 серпня зіграє з “Вікторією” (другий рік поспіль).

В новітній історії суперники зіграли між собою лише три офіційні матчі. Після домашньої кубкової перемоги минайців у серпні 2018-го (3:1) вже наступного сезону у Першій лізі команди обмінялися гостьовими звитягами: спочатку івано-франківці взяли переконливий реванш на “Минай Арені” (3:0), а в другому колі вже закарпатці здобули дуже важку мінімальну перемогу на стадіоні “Рух” (2:1).

Відзначимо, що у другому турі не допоможе “зелено-жовтим” дискваліфікований Роман Барчук. У передмові перед п’ятничною грою читайте інтерв’ю прикарпатців Цюцюри і Француза та екс-гравця “Прикарпаття” Воробчака, котрий вперше зіграє проти колишньої команди.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 2 тур
«Минай» (Минай) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) 

16 серпня 2024 року. Минай, стадіон “Минай Арена” – 15:30
Арбітриня: Л.Тельбух (Дніпро). Асистенти арбітрині: О.Вдовіна (Львів), І.Голіяк (Миколаївська обл.).
4-й арбітр: П.Котубей (Закарпатська обл.). Спостерігач арбітражу: В.Чернишов (Кременчук).


Минай – Прикарпаття. Повернення Минаю до Першої ліги, де минайці провели раніше лише один сезон, ставши переможцями Чемпіонату-2019/2020. Нинішній же сезон підопічні Желька Любеновіча відкрили кубковим матчем, перемігши в гостях у другому попередньому етапі Скалу 1911. Прикарпаття ж на цьому кубковому етапі зазнало домашньої поразки від Буковини. До речі, саме з чернівчанами прикарпатці стартували у нинішньому чемпіонаті, зігравши вдома внічию. Минай та Прикарпаття раніше у Першій лізі обмінювалися гостьовими перемогами, причому для минайців та поразка від івано-франківців залишається єдиною у Першій лізі, – анонсує офіційний сайт ПФЛ.

Колектив із Ужгорода перший тур пропускав. У понеділок підопічні Любеновіча зіграли матч Кубка України. “Минай” у другому таймі завдяки дублю Гунічєва дотиснув “Скалу 1911”. Безумовно, ця перемога має додати ужгородцям впевненості у власних силах після невдачі у фіналі турніру чотирьох. Команда у міжсезоння втратила майже всіх лідерів. Як стало відомо після матчу зі “Скалою 1911”, у відставку подав головний тренер “Миная” Желько Любеновіч. Проте, у грі з “Прикарпаттям” він ще виконуватиме свої обов’язки.

Команда з Івано-Франківська у першому турі проявила себе з найкращого боку і змогла відібрати очки в “Буковини”. Таким чином, завершилася безнічийна домашня серія “Прикарпаття” у Першій лізі, яка тривала 8 ігор: 5 перемог та 3 поразки. Проте, вже в Кубку підопічні Рипана мінімально поступилися “Буковині”. У гостей перед грою з “Минаєм” одна втрата, адже через дискваліфікацію не зможе зіграти нападник Роман Барчук, – зазначає UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 1:2. Закарпатці вперше гратимуть без Желько Любеновіча. Серб подав у відставку з посади головного тренера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *