Україна розгромила Кубу в другому матчі на підготовчому турнірі до чемпіонату світу-2024 з футзалу

Футзал

“Синьо-жовті” забили сім м’ячів у матчі.

Збірна України з футзалу провела другий товариський матч перед стартом чемпіонату світу-2024. У другому спарингу українці розгромно обіграли національну команду Куби.

Навчально-тренувальний збір футзальної команди розпочався 12 серпня та складатиметься з п’яти товариських матчів. Перші три поєдинки будуть у межах турніру в Португалії.

Першим опонентом збірної України стала Коста-Рика, яка поступилася “синьо-жовтим” з рахунком 0:4. По два голи у кожному таймі принесли футзальній команді першу перемогу в підготовці до ЧС-2024.

Наступним суперником на турнірі в Португалії стала Куба. Збірна з Карибських островів теж братиме участь на чемпіонаті світу-2024, де гратиме у групі B з 5-разовими чемпіонами світу — Бразилією, Хорватією та Тайландом.

Поєдинок проти Куби збірна України завершила розгромом — 7:0. Перші два м’ячі залетіли у ворота кубинці ще до перерви, одразу п’ять голів забили “синьо-жовті” вже у другому таймі. Дублем відзначився гравець “Енергії” Михайло Зварич.

Футзал. Товариський матч

Куба — Україна 0:7

Голи: Микитюк, 7, Швед, 13, Зварич, 26, 29, Семенченко, 35, Морехон, 36 (автогол), Корсун, 39.

Матч за перше місце у межах товариського турніру Україна проведе проти господарів змагань Португалії в суботу, 24 серпня.

Розклад товариських поєдинків збірної України з футзалу

  • 24 серпня, 20:00. Португалія – Україна
  • 28 серпня. Боснія і Герцеговина — Україна
  • 30 серпня. Україна — Лівія

Що відомо?

  • У груповому раунді чемпіонату світу з футзалу суперниками України стануть команди Аргентини, Афганістану та Анголи.
  • Чемпіонат світу-2024 стане шостим в історії України. Раніше “синьо-жовті” брали участь у фінальних частинах 1996, 2004, 2008, 2012 та 2016 років. Найбільшим успіхом збірної залишається четверте місце на дебютному ЧС-1996.
  • На чемпіонаті Європи-2022 Україна посіла четверте місце – найкращий результат з 2003 року. Тоді Україна двічі поспіль ставала срібним призером Євро.
  • Востаннє на міжнародній арені Україна виступала на товариському турнірі в Литві, який був частиною підготовки до ЧС-2024. На ньому Україна посіла третє місце.
  • В рейтингу ФІФА чоловіча збірна України з футзалу посідає 12-те місце.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *