Герой 6-го туру Неледва: “Ревера 1908″ вже адаптувалася до професіонального футболу”

Футбол

Sport Arena разом із ПФЛ визначає в кожному турі найкращих гравців. У 6-му турі Другої ліги 2024/25 це вінгбек ФК Ревера 1908 Ігор Неледва.

Одна з наймолодших команд Другої ліги та ПФЛ в цілому – івано-франківська Ревера 1908 – стартувала в чемпіонаті з розгромної перемоги, проте в якийсь момент опинилася в складній ситуації. Від розгромної перемоги над Реал Фармою до звитяги в звітному турі команда-дебютант чемпіонату програла чотири поспіль матчі!

Саме тому журі ПФЛ і Sport Arena не мало сумнівів щодо лауреата. Творчо переосмислена Ярославом Матвіївим тактична схема по-новому розкрила вінгера Неледву, який вирізнявся ще на аматорському рівні, а в Другій лізі зіткнувся з труднощами в протистоянні досвідченим і турнірно мотивованим суперникам. Саме Ігор провів переможний гол у складному матчі з Поліссям-2, наповненим недавніми учасниками УПЛ, легіонерами та власними клубними талантами.

Герой шостого туру у Другій лізі Ігор Неледва поділився зі Sport Arena враженнями від першої домашньої перемоги Ревери 1908 (1:0 над житомирянами), а також розповів про причини чотирьох матчевої програшної серії.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру у Другій лізі?

– Для мене це дуже несподівано. Приємно, що авторитетні спеціалісти відзначили мою гру. Робитиму все, щоб ще більше допомагати команді у наступних матчах.

– Ревера 1908 до минулого туру програла чотири тури поспіль, хоча у деяких матчах не заслуговували на поразки. У чому на вашу думку причина такої невдалої серії?

– На мою думку, нам дещо не пощастило. Моменти створювали, але не могли довести свої атаки до логічного завершення. Не шукайте логіку у футболі… Іноді ти граєш добре, але програєш.

– Напевно, найбільш провальним для вас вийшов другий тайм в Ужгороді. Що сталося з командою після перерви?

– Не можу вам конкретно відповісти на це питання. Це вже зона відповідальності тренерського штабу, який краще зможе пояснити причину провалу.  Команда виходить на кожну гру з бажанням та самовіддачею. Ми прагнемо перемагати і не дивимося на рівень суперників.

– Погоджуєтеся з тим, що дозаявка Янати, Попчука та Цурупіна суттєво підсилила команду? Та й Цурупін розпочинав сезон в тренерському штабі команді, а повернувся в гру. Сподівалися, що ще з ним разом зіграєте?

– Безумовно, вони додали грі нашої команди нових яскравих барв. Це досвідчені футболі, які допомагають на полі і поза ним. Якщо відверто, то не сподівався, що ще матиму можливість зіграти з Цурупіним. Переконаний, що він принесе чимало користі команді.

–  З якими очікуваннями підходили до матчу з Поліссям-2, у складі якого низка гравців з досвідом виступів на високому рівні?

– Розуміли, що гра буде цікавою і водночас складною. Тренерський штаб ретельно проаналізував сильні та слабкі сторони суперника. Ми були готовими до будь-якого розвитку подій. Розуміли що робити в тій чи іншій ситуації. За рахунок самовіддачі і виконанню тренерських настанов змогли виграти.

– Можливо, досягнути результату допомогло те, що вас не вважали фаворитами?

– Можливо, це зіграло злий жарт з Поліссям-2. Ми вірили у власні сили і не звертали увагу на гру суперника. За рахунок командних дій не дали колективу із Житомира зіграти у свій найкращий футбол.

– На 12-й хвилині ви відкрили рахунок. Пригадайте епізод з голом?

– Прийняв м’яч на фланзі і першим дотиком прокинув його поміж ніг супернику та віддав в розріз. Потім опинився у потрібний момент на лінії штрафної і відчув, що треба бігти на добивання. Воротар парирував удар Бойка і я першим дотиком обробив м’яч, а другим пробив по воротам. Можливо мені дещо пощастило, але фортуна посміхається сміливим.

– За рахунок чого команді вдалося втримати перевагу проти грізного суперника?

Думаю, що насамперед свою роль зіграла психологія. Ми були єдиним колективом на полі, вірили у власні сили. Виконували тренерські настанови і перемогли. Також варто відзначити вболівальників, які нас підтримували.

– Після фінального свистка видихнули з полегшенням? Що вам сказав тренер у роздягальні?

– Безумовно, ці три очки додадуть команді впевненості у власних силах. Тренер привітав з першою домашньою перемогою і подякував за гру. Сподіваюся, що і надалі радуватимемо вболівальників.

– Які взагалі завдання ставляться перед командою?

– Для нас зараз насамперед важливо системно працювати і вдосконалювати свою гру. Ми завжди намагаємося дотримуватися своєї ігрової моделі. Гравці і тренери однодумці і всі разом працюємо на результат. Маємо довести свою гру до ідеалу і тоді результати прийдуть. Якщо досягатимемо прогресу у грі, то кожен футболіст нашої команд вийде на новий рівень у своєму розвитку.

– Пригадайте свої виступи на дитячо-юнацькому рівні? Що вам найбільше запам’яталося з того часу? Можливо, були думки зав’язати з футболом?

– Безумовно, під час моєї кар’єри були злети та падіння, але ніколи не думав про завершення кар’єри. На дитячо-юнацькому рівні найбільше запам’яталася гра проти команди Азовсталь U-16. Після першого тайму вигравали 1:0, але у другій половині зустрічі отримали чотири червоні картки до 75 хвилини. Суперник реалізував чисельну більшість і вийшов вперед. Проте, ми не здалися і у компенсований час зрівняли рахунок. Цей матч мені запам’ятався найбільше.

– Ви грали за юнацькі команди Металіста та Минаю. Кого із найбільш талановитих гравців можете відзначити? Можливо, хтось подавав надії, але так і не зміг реалізувати себе?

– Не можу сказати, що хтось із моїх партнерів по команді виділявся. Кожному футболісту потрібен час, щоб він зміг проявити себе.

– Наскільки складно команді далася адаптація до професіонального футболу. Чи можна сказати що вона вже завершилася?

– Ревера 1908 вже адаптувалася до професіонального футболу. Важливо, що ми досить швидко змогли адаптуватися у Другій лізі. Безумовно, професіональний футбол суттєво відрізняється від аматорського, але зробимо все, щоб проявити себе якнайкраще.

Герой 6-го туру Другої ліги. Ілюстрація pfl.ua

БЛІЦ

  • Народився у Харкові
  • Вихованець ХДВУФК №1
  • Перший тренер – Володимир Миколайович Грудина
  • Улюблений клуб – Барселона
  • Улюблений гравець – Ліонель Мессі
  • Мета у футболі? Прагну виграти УПЛ і дебютувати в Лізі чемпіонів

Ярослав Кроха, sportarena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *