Максим Павленко: “У наших футзалістів буде на Венесуелу свій козир”

Футзал

Визначився суперник національної збірної України з футзалу в чвертьфіналі чемпіонату світу, який проходить в Узбекистані. Це – збірна Венесуели, котра сенсаційно змусила зійти з дистанції одного з головних претендентів на золоті медалі – іспанців – 2:1.

Колишній гравець національної збірної України, екстренер “Урагана”, а нині керманич коломийської “Фурнітури” Максим Павленко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про перебіг подій на світовому форумі:

– Звітний чемпіонат ще тільки в розпалі, а несподіванок, як з рогу достатку. Хоча, звичайно, головна сенсація – ранній виліт багаторазових чемпіонів світу та Європи – іспанців. Для них це – катастрофа.

– На жаль, й українська збірна змусила похвилюватися вболівальників, крупно програвши на старті аргентинцям.

– Наші хлопці заслуговували кращої долі, але суперник був просто безжалісний, реалізуючи гольові моменти. Рівень виконавчої майстерності в латиноамериканців був дуже високий. Але ця невдача не вибила з колії підопічних Олександра Косенка й здобувши три перемоги поспіль, вони пробилися до чвертьфіналу.

– Але звитяга в 1/8 фіналу над Нідерландами була вимученою.

– Можна було б просто сказати, що на цьому етапі прохідних суперників вже не буває, але нідерландці, справді, помітно додали останнім часом. Тим приємнішою була перемога: наші диктували умови й повинні були закривати матч ще в середині другого тайму, проте знову були не безгрішні біля чужих воріт.
Я дуже високо оцінюю рівень українських футзалістів: вони досвідчені, зіграні, в збірній – чудовий мікроклімат, в чому заслуга тренерського штабу на чолі з Олександром Косенком. Важливо, що їй були створені максимальні умови для підготовки. Коли все на довірі, то можна очікувати високих результатів.

– Проте чи згодна з цим збірна Венесуели, яку вже назвали грозою авторитетів?

– Венесуела в Узбекистані запам’яталася налаштованістю, сильна тактично. Але ж і в українців ті ж «козирі». Ось чому найближчої неділі можна очікувати завзятої боротьби на кожному клаптику футзального поля. В наших хлопців було більше часу для відновлення, але, з іншого боку, перемога над іспанцями додала венесуельцям наснаги. Наразі шанси суперників – рівні.

– Українська збірна в 1996 році на чемпіонаті світу фінішувала четвертою. Може спробуєте себе в ролі оракула й скажете, чи пощастить підопічним Олександра Косенка замахнутися на більше?

– Не збираюся цього робити. Перед вчорашнім матчем Іспанія – Венесуела практично всі експерти віддавали перевагу піренейцям й що з цього вийшло? Скажу тільки,що я вірю в збірну України.

Чвертьфінальний поєдинок ЧС Україна – Венесуела відбудеться в Ташкенті 29 вересня. Розпочнеться матч о 18.00 за київським часом.

sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *