Найкращі трансфери Другої ліги 2024/25: у списку два гравці НК “Пробій”

Футбол

Переходи двох гравців НК “Пробій” – у числі кращих під час літнього міжсезоння Другої ліги.

У Другій лізі завершилося перше коло та закрилося трансферне вікно – саме час оцінити побачене та розібрати всі переходи літа 2024 року та початку осені. Ми вже видали топ-10 найкращих переходів у Прем’єр-лізі та Першій лізі. Тепер креативний директор сайту «Український футбол» Артур Валерко пропонує до вашої уваги розбір трансферної роботи клубів Другої ліги.

#10 Анатолій Романченко
Інгулець (Петрове) → ФК Чернігів

#9 Владислав Феліпович
ФК Вільхівці → НК Пробій (Городенка)

23-річний оборонець Феліпович має непогану школу – займався в УФК-Карпати, Скалі та Прикарпатті, проте в дорослому футболі починав з обласних змагань. Пограв за такі команди, як Гарда (Калуш) і ФК Вільхівці (не плутати із закарпатським СК Вільхівці, який цього сезону дебютував у Другій лізі). Десь здібний лівий захисник затримався в аматорах, і от якраз цього літа отримав свій шанс.

Пробій, загалом, комплектується досвідченими гравцями, але при цьому потребує підсилення якраз молоддю. Коли досвідчений Писко, колишня висхідна зірка Іллічівця, Зорі та Руху, не зміг зіграти в заключних матчах аматорського сезону і його, цілком можливо, не вистачило городенківцям для чогось більшого, ніж срібні медалі. У Пробої за цю відпустку образилися й оперативно висмикнули з чемпіонату області Феліповича.

Статус: ⭐️⭐️⭐️

Шанси на успіх: 65%

Хоча в захисті в Ковалюка – досвідчені гравці, Феліпович швидко пробився в основний склад і навіть довів, що може виконувати стандарти під ліву ногу. У восьми матчах чемпіонату та кубка цього сезону Владислав забив один м’яч і видав дві гольові передачі. Дещо пропустив після вилучення в матчі з Рухом-2 у Другій лізі (2:3, перша поразка НК Пробій у професіональному статусі). Але цей сезон готує багато цікавого для городенківців – вони борються за вищі місця та залишаються останнім представником Другої ліги в Кубку України.

#8 Владислав Тишинінов
Агробізнес (Волочиськ) → ФК Тростянець

#7 Едвард Кобак
ФК Лісне → Локомотив (Київ)

#6 Вадим Страшкевич
Нива (Вінниця) → Гірник-Спорт (Горішні Плавні)

#5 Дмитро Нємчанінов
ФК Минай → СК Вільхівці

#4 Андрій Фесенко
ПФК Звягель → Лівий Берег (Київ) → Скала 1911 (Стрий)

#3 Максим Татаренко, Андрій Порохня
Дружба (Мирівка) → ФК Чернігів

#2 Сергій Корнійчук
ФК Минай → Полісся-2 (Житомир)

Крістіан Свистун
Агробізнес (Волочиськ) → Полісся-2 (Житомир)

#1 Богдан Оринчак
ПФК Звягель → НК Пробій (Городенка)

Оринчак відносно пізно потрапив у професіональний футбол, адже в юності грав суто на обласному рівні. Це вже коли відроджувалося Прикарпаття, він потрапив у цей перспективний проект і доріс із новим клубом відомої історичної торгової марки. Головним тренером Команди народного краю був Ковалюк. Запам’ятаємо, це важливо.

Після того Богдан встиг побігати за ФК Минай, Рух (Львів), Волинь (Луцьк), Полісся (Житомир), Діназ (Вишгород) і ПФК Звягель. Покинув останній клуб ще до його призупинки виступів, на подив багатьом, не захотівши з ним підійматися в Першу лігу, що було заслужено по праву.

Опинившись у Пробої в давно знайомого головного тренера, в 11 матчах чемпіонату та кубка Оринчак набив 11 м’ячів. Визнаний найкращим гравцем серпня 2024 року в Другій лізі. Що й говорити, сенсаційне лідерство городенківського клубу в дебютному місяці в професіональному ранзі пов’язане якраз із головим озарінням Богдана.

Статус: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Шанси на успіх: 75%

Оринчак чудово знає більшість нових одноклубників, у них із ним телепатичне взаєморозуміння та чудова зіграність. А якщо раптом у когось із конкурентів попре або Пробій придбає нового форварда, Богдан без проблем закриє практично будь-яку атакувальну позицію – вінгер, під нападником, відтягнутий форвард. Покажіть ще хоч одного українського форварда на будь-якому рівні, в якого в сезоні 2024/25 уже є набито 11 голів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *