Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Франція, Кіпр

Футбол

Продовжуємо знайомити вас з підсумками виступів наших профі закордоном. Цього разу мова піде про прикарпатських футболістів в Угорщині, Франції та Кіпрі.

Олександр Романчук (ФК “Дебрецен” Угорщина)
23 матчі в лізі (4 попередження), 3 матчі в кубку (1 гол), 4 матчі в Лізі Конференцій (1 попередження)


Захисник Олександр Романчук у минулому сезоні дебютував у єврокубках – його “Дебрецен” дістався третього кваліфікаційного етапу, де за підсумками двох матчів був розгромлений австрійським “Рапідом” – 0:5. Разом з тим в чемпіонаті Угорщині повторити успіх не вдалось – команда фінішувала на п’ятому місці турніру. Наш земляк зіграв у 30 матчах сезону і відзначився дебютним м’ячем у кубковому протистоянні з “Єгером” (2:1).

Ернест Романчук (ФК “Дебрецен ІІ” Угорщина)
19 матчів в лізі (2 попередження)


У дублюючому складі “локі” минулоріч виступав молодший брат Романчука Ернест. Молодий захисник здебільшого виходив в “основі” “Дебрецена ІІ” – всього в сезоні провів 19 матчів ,в яких “напрацював” на 2 попередження. Також був заявлений за головну команду клубу на заключний матч чемпіонату Угорщини проти “Академії Пушкаша” (1:4), але так і не дебютував в елітному дивізіоні місцевого футболу.

30 червня сплив термін дії угоди з гравця з “Дебреценом” і футболісту було надано статус вільного агента. Разом з тим, стало відомо, що Ернест перебуває на зборах одеського “Чорноморця” і може найближчим часом підсилити “моряків”.

Ігор Худоб’як (“Ксилотімбу 2006” Кіпр)
24 матчі в лізі (3 голи, 5 попереджень)


Не надто вдалим видався сезон для Ігоря Худоб’яка. Ще б пак, адже його клуб “Ксилотімбу 2006” за підсумками сезону вилетів до дивізіону ІІІ кіпрського футболу. Всього в сезоні провів 24 матчі, в яких тричі вражав ворота суперників. На початку червня 39-річний футболіст перебрався до іншого клубу – відтепер наш земляк гратиме за “Ерміс” з Арадіппу, який виступатиме у третій лізі Кіпру.

Катерина Боклач (ФК “Марсель” Франція)
15 матчів в лізі (3 матчі на “нуль”, 1 попередження)


Голкіперка Катерина Боклач виборола пост №1 у складі французького “Марселя”. Вихованка Городенківської ДЮСШ відіграла у двох третинах матчів сезону та тричі зберігала свої ворота недоторканими. Окрім того, наша гравчиня увійшла до символічної збірної Ліги 2 за підсумками сезону 2023/24.

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат U-19 УПЛ
Наші профі. Футзал. Підсумки сезону: Іспанія, Польща, Словаччина
Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *