“Ревера 1908” – “Пробій”: анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У суботу, 5-го жовтня, Народна Команда “Пробій” в гостях проведе матч 9 туру Другої ліги у групі А проти франківської “Ревери 1908”. Матч відбудеться на стадіоні СК ІФНТУНГ ім. А. П. Гемби у місті Івано-Франківськ та розпочнеться о 13:30.

17 років, 3 місяці та 27 днів. Саме стільки часу минуло з часу останнього прикарпатського дербі у Другій лізі. Саме 9 червня 2007 року на стадіоні ІФНТУНГ (що символічно!) відбувся поєдинок 28 туру Другої ліги у групі А сезону 2006/2007 – франківський “Факел” приймав долинський “Нафтовик”. Пам’ятний той поєдинок не лише перемогою господарів (3:1), яка дозволила команді забезпечити собі путівку до Першої ліги, але й ще одним цікавим фактом. У тій грі взяли участь футболісти, що нині дотичні як до “Ревери 1908” так і до НК “Пробій”. Мова про автора першого забитого м’яча “Факела”, нині тренера городенківців Олександра Микуляка, а також про тодішнього оборонця франківців Володимира Салія, що зараз очолює Академію “Ревера 1908”. Відзначимо, що в тому сезоні востаннє (!) у Другій лізі змагались одразу дві команди з Івано-Франківщини. Далі “Факел” пішов на підвищення і був перейменований у ФСК “Прикарпаття”, а “Нафтовик” провів ще один сезон в турнірі, а згодом і зовсім втратив професіональний статус.

Втім, то все справи давно минулих днів, а сьогодні дербі виходить на новий рівень, адже майбутні суперники лише розпочинають свій шлях у професіональному футболі. Можна, звісно, згадувати особисті баталії команд у чемпіонаті області та чемпіонаті України серед аматорів. Але навіть з часу останньої особистої гри (нічия 1:1 у Городенці у рамках чемпіонату ААФУ) у складах суперників відбулись кардинальні зміни. Городенківці підписали дев’ятьох нових виконавців, тоді як у франківці з того часу залишилось всього вісім (!) футболістів. Серед придбань “Ревери 1908” відзначаємо Євгена Данилюка, який останній сезон провів у структурі одеського “Чорноморця”, Дмитра Гуменюка, за плечима якого низка клубів Другої ліги, а також супердосвідченого Артема Цурупіна, що свого часу виступав у складі “Буковини”, “Чайки” з Київщини, донецького “Олімпіка” та СК “Краматорськ”. Непогано проявили себе на професіональному рівні і Максим Угринюк та Василь Буртник, які стали лідерами франківців у Другій лізі.

Запеклим поєдинок обіцяє бути не лише завдяки тому, що зустрічаються географічні сусіди і завжди приємно довести свою перевагу над суперником на футбольному полі. А й тому, що обом командам потрібно будь-що здобувати залікові пункти. “Пробій” наразі у квартеті лідерів, тож втрачати місце під сонцем та відпускати своїх конкурентів аж ніяк не входить у плани підопічних Володимира Ковалюка. “Ревера 1908” натомість вже встигла наробити чималого галасу, два тижні тому обігравши дублюючий склад “Полісся” (1:0). Тож підопічні Ярослава Матвіїва добре знають, як долати фаворитів.

Тож через 17 років стадіон СК ІФНТУНГ знову стане свідком прикарпатського дербі. Чергова серія розпочнеться о 13:30 і буде показана у прямому етері на YouTube-каналі Професіональної футбольної ліги.

Друга ліга. Група А. 9 тур
05.10.2024 (субота)
Стадіон СК ІФНТУНГ ім. А. П. Гемби (м. Івано-Франківськ)
13:30 “Ревера 1908” Івано-Франківськ – НК “Пробій” Городенка
Арбітр матчу: Іван Мандзюк (Тернопільська обл.)
Асистенти арбітра: Олег Мімнонов, Дмитро Кіцкай (обидва – Тернопільська обл.)
Четвертий арбітр: Іван Салаш (м. Калуш)
Спостерігач арбітражу: Станіслав Боклажко (м. Полтава)

Пряма трансляція:

Пресслужба НК “Пробій”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *