“Буковина” і “Прикарпаття” розійшлись нічиєю

Футбол

Втретє в сезоні грають між собою суперники. У кубку Буковина виграла завдяки голу Гірного, а в чемпіонаті розійшлася миром із прикарпатцями – 1:1 (причому, забивав у чернівчан вихованець івано-франківського футболу Андрейчук). Потужний інвестор, значне кадрове підсилення та бажання досягти максимальних цілей роблять господарів фаворитами протистояння.

І ніби в останніх турах Прикарпаття справді грало невдало (дві поразки поспіль, а загалом на виїзді набрано всього одне очко в цьому чемпіонаті). Проте загалом історія взаємин складалася на користь івано-франківців (п’ять перемог, одна нічия при трьох виграшах буковинців). До того ж, щойно набравши форму й освоївшись на новій позиції, вилетів через дискваліфікацію правий край півзахисту Шинкаренко.

Втім, відсутність швидкого футболіста не далася взнаки на старті поєдинку. Методично підбираючись до воріт чемпіона світу 2019 року серед юнаків Кучерука, вже в дебюті Буковина створила кілька вбивчих моментів. На 5-й хвилині Кольцов жорстко пресанув суперника, Гончарук просунувся через центр і смачно пробив поруч зі стійкою. На 10-й Тищенко, замикаючи крос Морговського, головою запустив м’яча в поперечину. На 23-й після поперечного пасу Глущука Бойчук із вигідної позиції пробив над воротами. На 25-й Кольцов завершав багатоходівку низовим ударом, але Кучерук спокійно вступив у гру, накривши м’яча. Також голкіпер справився з ударом головою Кольцова після кутового Тищенка, а Бойчук трішки не дістав перспективне закидання, щоб завершити атаку акцентованим ударом з чотирьох метрів від воріт.

Проте час ішов, а голів не було. Перший тайм команди відбігали з нулями на табло, і якщо гостям це було Ок, то господарі відчували недопрацювання та невдоволення нульовою реалізацією своїх зусиль. Після перерви гра проходила за схожим сценарієм, але Прикарпаття діяло набагато зібраніше й куди менше свободи давало господарям. Якщо через кілька хвилин після відпочинку Бойчук, змістившись з лівого флангу, досить небезпечно пробивав (м’яч пролетів поруч із ближньою штангою), то надалі стерильне володіння без особливої гостроти намітилося в другому таймі.

Старалися загострити гру проходами та ударами Бодня та Морговський, гарно, проте неточно пробивав Хамелюк. Але явна криза атаки Буковини кидалася в очі. До того ж, давненько вже не забивали Гірний і Андрейчук, випали зі стартового складу, не могли загострити з лави запасних. Нульова нічия – невдача для господарів, адже вони втратили свій шанс піднятися вище, а нижче третього місця за підсумками цього туру навіть теоретично не могли опуститися. Прикарпаття ж вперше в цьому сезоні не пропустило на виїзді. При існуючій щільності в нижній половині таблиці не здивує, якщо навіть нічия дозволить івано-франківцям зробити крок-два вгору.

Герой матчу від Sport Arena: Сергій Швець (Прикарпаття)
При непоганому підборі атакувальних гравців у господарів впевнено відіграв у власному карному майданчику та дозволив статися сенсації.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 10 тур
«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:0 

Буковина: Пономаренко – Солдат (Лопирьонок, 46), Безуглий, Бусько, Морговський, Кольцов (К), Глущук (Кiлєвий, 63), Тищенко (Хамелюк, 46), Бодня, Бойчук (Фарасєєнко, 78), Гончарук (Андрейчук, 78). Запаснi: Каневцев, Погорiлий, Дудник, Рудавський, Гiрний, Будняк.
Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз (Демкiв, 28), Радульський (Михальчук, 90+2), Геник, Бучакчийський, Соловйов, Сьомка (Рудюк, 46), Цюцюра (Барчук, 71), Хома (Кос, 71). Запаснi: Бобинець, Барасюк, Бабанiн, Романов, Титов, Беспалько, Замуренко.
Попередження: Бусько (4), Андрейчук (80), Бодня (90+5) – Сьомка (45+3), Кучерук (90+3).

4 жовтня 2024 року,12:30. Чернівці, стадіон “Буковина”. 300 глядачів. +17 С
Арбітр: В.Файда (Львів). Асистенти арбітра: О.Гірс, М.Катющев (обидва – Одеса).
4-й арбітр: М.Байдюк (Чернівці). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).


Буковина – Прикарпаття 0:0. Господарі не дотиснули

“Буковина” в минулому турі вдома перемогла “Минай” і перебувала на третьому місці. “Прикарпаття” тиждень тому поступилося “Металісту” – 1:2. Нинішній сезон колектив із Івано-Франківська поки що точно не може занести собі до активу. Безвиграшна гостьова серія “Прикарпаття” тривала у Першій лізі 7 ігор: 2 нічиї та 5 поразок.

Вже на десятій хвилині господарі могли відкривати рахунок, але Іван Тищенко пробив у хрестовину. Багато боротьби було у першій половині тайму, а ось конструктиву не вистачало. Ще до перерви через пошкодження змушений був залишити поле основний центральний захисник “Прикарпаття” Василь Француз. Футболісти “Буковини” грали цікавіше, але довести свої атаки до логічного завершення не вдавалося. У гостей взагалі нічого не виходило в атаці. Перший тайм так і завершився без голів.

Після перерви продовжили грати першим номером господарі, але моментів у них не було. Підопічні Рипана сьогодні насамперед хотіли не пропустити, а про атаку майже не думали. У підсумку, гра так і завершилася без голів.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *