“Прикарпаття” здобуло виїзну перемогу

Футбол

Напередодні знаменна подія сталася в Першій лізі – Агробізнес на Закарпатті зазнав першої в поточній першості поразки (ФК Минай виграв 3:1). Таким чином, у чемпіонаті України 2024/25 серед професіоналів більше не залишилося команд, які би не втрачали очок – це якщо ми говоримо про УПЛ і ПФЛ (в ААФУ ще тримається заліщицький Дністер, який станом на початок цього уік-енду виграв усі свої матчі).

Тепер Агробізнес приймав Прикарпаття, яке в першому колі переграв з мінімальним рахунком завдяки голу Войтіховського. Гості гостро потребують очок – вони йдуть на шостому місці й уже на 8 балів відстають від четвертого місця, яке, нагадаємо, надає перепустку в групу «Чемпіонська». При цьому в останніх чотирьох турах івано-франківці набрали два очка (по дві нічиї та поразки від першої половини вересня). Розлючений Агробізнес явно не виглядав тим суперником, на якому можна обірвати серію невдач. Якщо й була маленька перевага в гостей, так це дискваліфікація Волкова – досить собі важливого гравця в обоймі.

Проте насправді і цей матч підопічні Чижевського почали надзвичайно яскраво. Після подачі з лівого флангу точно пробивав Войтіховський, і тут чемпіон світу 2019 року Кучерук вперше всерйоз вступив у гру. Слідом здалеку пробивав Касімов – хоча цього разу неточно, але, згадуючи його «голасо» в Минаї, ці удари таїли серйозну загрозу. Ще раз пробивав з підключення Войтіховський. І здавалося, що все йде за сценарієм волочищан, але натомість вони першими пропустили в цьому матчі, в ситуації, де цього не дуже очікувалося.

Удар Соловйова біля своїх воріт блокував оборонець Білий. Приймав м’яча на себе якось боком, арбітр зафіксував контакт із рукою й призначив пенальті. Захисник Прикарпаття Француз впевнено реалізував 11-метровий – 0:1. Василь не забивав ще у поточному чемпіонаті, та й загалом у Першій лізі з осені 2023-го не записував на свій актив голів. Оце так поворот!

Треба було відігруватися господарям, але Войтіховського потроєна оборона гостей гарно тримала. Тож до перерви запам’яталося кілька моментів, у числі яких – неточний дальній удар Толочка. Але при цьому Прикарпаття ще й могло закріпити свою перевагу, коли здорово відпрацював Цюцюра й пасував на Соловйова, чий удар агробізнесівці все ж парирували. Це вже після перерви трьохходівка Кузьмин-Толочко-Станкович завершувалася хорошим ударом Івана в дальній кут – але м’яч оминув ворота. Ще в кількох моментах самовідданість прикарпатців врятувала їх від неприємностей – адже були непогані моменти, в яких Агробізнес і завершити акцентованим ударом не зумів.

Отже, після поразки в Минаї Агробізнес програв другий поспіль матч. У групу «Чемпіонська» він кваліфікувався достроково, але зараз починає хитатися на першому місці. Прикарпаття можна привітати – в останніх шести матчах між суперником у п’яти Агробізнес втрачав очки із цим суперником. Уже чотири роки волочищани не можуть обіграти вдома івано-франківців.

Герой матчу від Sport Arena: Максим Соловйов (Прикарпаття)
Півзахисник встигав, здавалося, всюди. Чудово комбінував із Цюцюрою, і сам загострював – і пенальті під переможний гол Француза заробив.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 13 тур
«Агробізнес» (Волочиськ) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:1 (0:1)
Гол
: Француз (33, пен.).

Агробізнес: Підківка – Гаврушко, Сидоренко, Білий, Лень (Бариляк, 86), Станкович (Фомін, 79), Толочко (Павлюк, 73), Теплий, Касімов (Глоба, 79), Кузьмин (Слива, 86), Войтіховський. Запасні: Мінчев, Хмеловський, Заєць, Мячин.
Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський (Демків, 69), Михальчук (Геник, 46), Титов (Рудюк, 46), Бучакчийський, Соловйов, Цюцюра (Барчук, 73), Хома (Кос, 64). Запасні: ​​Бобинець, Бабанін, Беспалько, Замуренко, Романов, Стаднік, Сьомка.
Попередження: Касімов (25) – Радульський (53), Соловйов (84), Бучакчийський (86), Барчук (90+5).

19 жовтня 2024 року, 14:00. Волочиськ, стадіон “Юність”. 350 глядачів. +10 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: В.Шланчак (Черкаська обл.), М.Васильченко (Слов’янськ).
4-й арбітр: І.Садковський (Тернопільська обл.). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).


Агробізнес – Прикарпаття 0:1. Друга поспіль поразка лідера

У минулому турі сталося те, що мало статися ще раніше. “Агробізнес” вперше у нинішньому чемпіонаті втратив очки. підопічні Чижевського на виїзді поступилися “Минаю” – 1:3. “Прикарпаття” тиждень тому не грало і зараз посідає шосте місце. Для боротьби за топ-4 підопічні Рипана сьогодні мали перемагати.

Долю першого тайму вирішив епізод, який стався на 33-й хвилині. М’яч влучив у руку Романа Білого і арбітр призначив пенальті у ворота господарів. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Василь Француз – 0:1. Після перерви всіма силами кинулися відігруватися футболісти “Агробізнесу”, але сьогодні у них були проблеми з реалізіацією.

Попри всі старання відгратися господарі не змогли. “Прикарпаття” все ж вистояло і здобуло надважливу перемогу. “Агробізнес” програє другий тур поспіль.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *