Велика турнірна таблиця чемпіонатів України (1993-2021). “Ураган” вже четвертий!

ТОП Футзал

Напередодні старту нового чемпіонату України серед команд Екстра-ліги (раніше – вищої ліги), були внесені відповідні зміни до зведеної турнірної таблиці.

Лідер рейтингу українських клубів вищого дивізіону – львівська “Енергія” – впевнено утримує першу сходинку, набравши рекордні 943 очки за 19 сезонів в еліті. 
 
Чемпіон минулого сезону – івано-франківський “Ураган” – нарешті обійшов запорізьку “Дніпроспецсталь” і піднявся на четверту позицію: у “драконів” 740 балів за 17 сезонів. А от житомирський “ІнБев” не зумів потіснити з дев’ятої сходинки харківський “Універ-Локо”, залишившись на 10-му рядку. Так само, вже другий поспіль сезон на 12-му місці перебуває “Кардинал-Рівне”. 
 
Найбільшого прогресу у великій турнірній таблиці досяг віцечемпіон країни, володар Кубка України 2020/21 та Суперкубка-2021 – херсонський “Продексім”, який піднявся одразу на 6 позицій і наразі перебуває на 13-му місці. “Бронза” столичного “ХІТа” дозволила киянам увійти до двадцятки (20). 
 
Без змін у зведеному рейтингу для хмельницького “Сокола” (24), а от відроджений “Моноліт-Viva Cup” (28) та АФФК “Суми” (29) за минулий сезон додали по одній позиції. Єдиний дебютант Екстра-ліги 20/21 “ДЕ Трейдинг” з Миколаївки перебуває на 59-му місці. 

– очки, набрані командами, перераховані за новою системою – 3 бали за перемогу 

Правонаступність 

Надія-Запоріжкокс = Запоріжкокс
Случ = МФК Рівне 
Універ-Харків = Універ-Локо = Універ-ЕХО = ФК Харків = ЕХО-Еталон = ЕХО
Колос = Сумигаз
Укрсплав = МФК Шахтар 
Донбас = Донбас ЮМС = Янус-Донбас = Шахтар ВАВК = Шахтар 
Слід = Кий-Слід = Кий = Кий-Політехнік = Київ-Уніспорт 
Корпія = Корпія-Політех 
Універ-Автомар = СумДУ = Food Centre-СумДУ 
ЛТК = ЛТК-ІнБев-НПУ = ІнБев-НПУ = ІнБев

Олег Ланяк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *