Україна не підтримує ініціативу ФІФА щодо проведення чемпіонату світу раз в 2 роки

Інші

Вперше пропозицію проводити чемпіонат світу з футболу кожні 2 роки представники ФІФА висловили ще на початку вересня. Тепер стали відомі більш детальні подробиці ініціативи, ключовим прихильником котрої виступає президент міжнародної федерації Джанні Інфантіно. Зокрема, ФІФА вже відправила розроблений проект усім збірним, а остаточне рішення буде прийматись в грудні.

Аргументи за та проти

Потенційне нововведення в прямому значенні слова сколихнуло світову футбольну спільноту. При цьому думки експертів кардинально відрізняються: одні бачать в подібній ініціативі нові можливості для спорту, інші виступають категорично проти.

Експерти інформаційного сервісу OSBB, де можна знайти актуальний промокод Вулкан 777, зібрали ключові зміни, які пропонує запровадити ФІФА:

  • проведення Мундіалю кожні 2 роки. Періодичність хочуть змінити після двох ЧС в Катарі (2022 рік) та Канаді, Мексиці й США (2026 рік).;
  • кваліфікація за 7 поєдинків у два етапи – в березні та жовтні;
  • проведення чемпіонату в п’яти країнах за раз.

Ключова аргументація ФІФА полягає в тому, що попереднє рішення про проведення рішення про проведення ЧС кожні 4 роки приймалось голосування лише 40 команд, а тепер їх 211. Прихильники змін вважають, що це дозволить зробити футбол більш популярним та вивести на новий рівень розвитку. Противники нововведень вважають, що це суттєво збільшить навантаження на футболістів. Проти змін різко висловились президент УЄФА Александер Чеферін, Карло Анчелотті, Паоло Мальдіні, керівництва іспанської Ла Ліги та французької Ліги 1.

Позиція України та УЄФА

Пропозиція ФІФА не знайшла підтримки в УЄФА. Вже 12 асоціацій заявили про вихід з ФІФА в разі запровадження відповідних змін.

Що стосується України, то представники УПЛ також прийняли чітку позицію і вважають неможливим реалізацію подібної ініціативи. Рішення було озвучено в ході проведення Генеральної асамблеї Асоціації Європейських Ліг, яку організувала італійська Lega Serie A. Учасники асамблеї погодили наступні моменти:

  • збереження періодичності і графіку усіх континентальних та світових турнірів;
  • міжнародні паузи в матчах національних збірних повинні змінюватись якомога рідше;
  • період відпочинку гравців повинні визначати національні асоціації.

На думку представників європейських ліг, якщо і вносити якісь зміни, то тільки після спільного погодження та з урахуванням інтересів усіх учасників. Тому наразі Ліги одноголосно проголосували за накладення вето на пропозицію ФІФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *