Тарас Лесюк не виступить на першому етапі Кубка світу

Біатлон Зимові ТОП

Вже цього тижня у Естерсунді стартує біатлонний сезон.

На заключному тренувальному зборі в норвезькому Бейтостолені чоловічу збірну України з біатлону спіткала невдача. Незважаючи на те, що всі спортсмени були щеплені, у команді стався спалах захворювання COVID-19, через що вся запланована робота опинилася під загрозою зриву.


Як стало відомо XSPORT.ua, перші ознаки хвороби з’явилися у Артема Прими та Сергія Семенова, які проживали в одній кімнаті, а також масажиста команди Дмитра Пухова. Далі з різницею за кілька днів захворіли Тарас Лесюк, Артем Тищенко та Руслан Ткаленко. У всіх спортсменів спостерігалася підвищена температура та легке нездужання.


Через цю ситуацію команді навіть довелося покинути Бейтоштолен і переїхати до Трюсіль, щоб продовжити повноцінну лижну підготовку. Втім, трьом спортсменам таки вдалося не заразитися і продовжити тренувальний процес рано-вранці або пізно ввечері. Йдеться про капітана команди Дмитра Підручного, а також Богдана Цимбала та Антона Дудченка. Саме ці три спортсмени, а також два біатлоністи команди «Б» виступлять на першому етапі Кубка світу в Естерсунді.


На даний момент, як повідомив старший тренер команди Юрай Санітра, усі спортсмени основної команди здорові та повернулися до повноцінних тренувань. Тим не менш, всі ті, хто не заграний в Естерсунді, за винятком Сергія Семенова, який залишив команду і вирушив на обстеження до Києва, продовжать підготовку в Норвегії.


Залежно від стану даних спортсменів, тренерський штаб планує дати їм можливість стартувати на другому етапі Кубка IBU у Шушені, а потім найкращі вирушать на третій етап Кубка світу до Хохфільцену.

Склад чоловічої збірної на І етап КС: Дмитро ПідручнийБогдан Цимбал, Антон Дудченко, Денис Насико, Андрій Доценко.

Xsport

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *