Володимир Шаран: “Президент “Минаю” запевнив, що все буде добре і команда існуватиме”

Футбол

Головний тренер “Минаю” Володимир Шаран дав ексклюзивне інтерв’ю Fanday.net.
Володимир Шаран очолив “Минай” у січні минулого року, але на чолі закарпатського клубу не встиг провести жодного матчу.

— Володимире Богдановичу, де ви зараз, чим займаєтесь?

— Я із сім’єю перебуваю в Ужгороді, приїхали кілька днів тому. На жаль, на 50-й день війни два снаряди прилетіло до Олександрії та загинуло шість добрих хлопців, військових. Після цього ми вирішили їхати до Ужгорода.

— Яка зараз ситуація в Ужгороді?

– Обстановка спокійна. Сирени звучать, але не так часто, як у Олександрії. Сподіваюся, найближчим часом сирени припиняться на всій території України.

— Сьогодні на засіданні УПЛ було ухвалено рішення визнати поточний чемпіонат незавершеним. Яка ваша думка з цього приводу?

— У цій ситуації це найоптимальніше рішення. Іншого варіанта просто ніхто не бачив. Наразі людей цікавить зовсім інше, а не футбол. Поживемо, побачимо, як воно далі буде. Щодо нового сезону, якщо в серпні не стартанемо, то цього року буде складно думати про футбол. Ще невідомо, скільки команд збережеться.

— Чи не боїтеся, що новий сезон УПЛ може не стартувати?

— Звісно, ​​боїмося. Все залежить від того, як швидко ми виженемо з нашої країни рашистських окупантів. Наразі голова болить не про футбол, а про те, щоб не гинули наші люди.

— Як ставитесь до варіанту, якщо всі команди у новому сезоні гратимуть в Ужгороді у зв’язку із напруженою обстановкою в інших містах?

— Усім командам в Ужгороді грати не вдасться, але хотілося б, щоб новий чемпіонат стартував, у крайньому разі, на стадіонах Заходу України.

— Як справи в “Минаї”, що каже керівництво?

— Президент “Минаю” запевнив, що все буде добре і команда існуватиме. Це найголовніше. Президент сплачує мінімальну зарплату, робить усе, що може. За це я дуже вдячний Валерію Івановичу [Пересоляку]. Більшість хлопців роз’їхалися, з ними підтримуємо контакт у телефонному режимі. Вісім наших футболістів, які тут лишилися, тренуються самостійно. Із завтрашнього дня вони займатимуться на базі “Минаю”.

– Під вашим керівництвом?

— Я просто дивитимуся. Жодних командних тренувань у нас немає. Діти просто підтримують форму.

— Наскільки мені відомо, футболісти “Минаю” не укладали контрактів з іншими клубами, навіть легіонерів.

— Наші легіонери поїхали перший день війни у ​​свої країни та підтримують форму на батьківщині. Наскільки я знаю, хтось грає за любителів, Матіч – у Другій лізі Хорватії.

– Що кажуть футболісти “Минаю”?

— Ми вчора зустрічалися з хлопцями, які залишилися в Ужгороді. Я у них запитав: що вони хочуть бачити на цьому етапі. Футболісти сказали, що найголовніше для них – тренуватися, і щоб було харчування. Президент дозволив тренуватися та харчуватися на базі. У нас там живе багато біженців ще з другого дня війни, їх годують у триразовому режимі.
Також з нами будуть хлопці з U-19 та Булеца, який теж займається тут. Сьогодні я спостерігав на тренуванні 12 людей із воротарями.

— Селезньов в Ужгороді, який у нього настрій?

– Так, він тут. Всі хлопці засмучені, що не можуть грати, особливо Селезньов. Перед початком другого кола він був у гарній формі, а тепер переживає через вік (у липні Селезньову виповнюється 37 років, — ред.). Я його заспокоїв: «Не хвилюйся, будемо далі працювати. Дай Боже, щоб розпочався наступний чемпіонат, а там ще попилиш на футбольних полях України».

Fanday

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *