Система ставок та особливості використання такого типу парі в букмекерських конторах

Інші

Що таке система ставок та якими особливостями вона володіє. Принцип розрахунку по системі ставок. Можливі обмеження ставок по такому типу парі. Переваги та недоліки ставок на спортивні події з використання такого типу парі як система.

Система ставок та її особливості

Система ставок на спорт – комбінація експресів із 3 і більше подій. Розбираємось що це таке на прикладах. Чи варто робити ставки за системою?

Букмекери готові запропонувати велику різноманітність ставок на спорт – ординари, тотали, фори, точний рахунок, експреси тощо. Новачок легко заплутується у всьому різноманітті. У цій статті ми розберемо, що таке ставка система та як вона розраховується, а також дамо кілька простих порад щодо використання.

Загальна інформація

Система не користується великою популярністю в букмекерських компаніях. Справа в тому, що вона має дуже заплутаний принцип розрахунку, у якому новачкам складно розібратися, або вони не хочуть витрачати на цей час.

Система є комбінацією з експресів. Особливість ставок на систему полягає в тому, що для виграшу необов’язково вгадувати всі результати, що істотно збільшується ймовірність проходу.

Ставки за системою мають різну розмірність. Наприклад, 2 із 3 або 3 із 4. Перше число означає кількість експресів, а друге — результатів. Наприклад, якщо користувач зробить ставку на систему 5 з 6, це означає, що в конторі буде створено 5 експресів, які включають різні варіанти з 6 результатів. Сума ставки при цьому рівномірно розподіляється між нашими експресами.

Принцип розрахунку

Щоб остаточно розібратися, що є система ставок на спорт в букмекерських конторах, досить навести приклад парі. Для спрощення уявлення, візьмемо ставку із системою 3 з 4, на яку користувач поставив 400 рублів. Для складання купона було відібрано такі події:

  • Барселона виграє у Реал Мадрида — 1,8;
  • Челсі отримає гору над Арсеналом — 2,0;
  • Ліверпуль зіграє внічию з Манчестер Сіті — 3,0;
  • Зеніт обіграє Локомотив — 1,7.

У результаті цих подій за правилами системи ставок було складено 3 експреси, відповідно на кожен з них припадає по 100 гривень.

Обмеження ставок

Кожна букмекерська контора має свої правила у ставках на спорт, яким слідують усі гравці без винятку. У них ви знайдете інформацію, що означає система у ставках із поясненнями від букмекера та прикладами розрахунку.

Загалом правила у легальних букмекерів однакові. Нижче ми пропонуємо ознайомитися з деякими базовими обмеженнями:

Максимальна кількість результатів

У ставки системою включають трохи більше 12-20 результатів. Це залежить від правил конкретної букмекерської контори. Якщо користувач спробує додати занадто велику кількість матчів, то букмекер просто не дозволить укласти парі. Ми ж не рекомендуємо складати системи більше, ніж із 6-8 подій.

Мінімум 3 події

Якщо для експресу достатньо підібрати 2 події, то для системи потрібно вибрати мінімум 3 матчі.

Мінімальна сума ставки

Зазвичай розмір мінімальної ставки становить 20-100 гривень. Проте кожна букмекерська контора працює за своїми правилами.

Переваги і недоліки

Після того, як ми розібралися, що таке система у ставках на спорт, виділимо плюси та мінуси такого типу парі. Серед явних переваг:

  • Страхування

Для любителів експресів система виявиться рятівним колом. Замість того, щоб вручну складати по кілька експресів, набагато простіше зібрати одну систему. Крім того, існують види з різним розміром, наприклад, 2 із 6. Завдяки такому підходу гравцю отримає 15 різних варіантів експресів.

  • Високий коефіцієнт

Хоча сума потенційного виграшу дещо поступається експресу, вона, як і раніше, знаходиться на високому рівні. У разі виграшу розмір парі збільшиться у 2-3 рази.

  • Широке охоплення видів спорту

Система підійде для ставок на футбол, хокей, теніс та інші види спорту. Варто зазначити, що це пропонують усі букмекерські контори.

Однак не варто забувати про недоліки. Серед головних мінусів:

  • Збільшена маржа

Разом із коефіцієнтами перемножується і маржа букмекерської контори. Це означає, що на тривалій дистанції користувач має високий шанс опинитися в мінусі.

  • Неоднозначний виграш

На момент ставки користувач лише передбачає, яку суму виграє. Оскільки система складається з різних експресів, виплата виявиться зовсім не такою, яку розраховує користувач. Наприклад, якщо вибирати результати з низьким коефіцієнтом, то навіть у разі проходу одного або кількох експресів користувач залишиться в мінусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *