Тетяна Алдошина: “Хочу сказати дякую своїм батькам, якби не вони, то я б не грала волейбол”

Волейбол Пряма мова ТОП

Вихованка франківського волейболу, капітан ВК “Куаниш” та гравчиня збірної Казахстану Тетяна Алдошина (Яцків) відповіла на декілька питань вболівальників.

Чому вирішила займатись волейболом?

– Я думаю всі знаю, що дитячі тренери ходять по школах та дивляться – хто високий. Також й до мого класу прийшов тренер, ми всі стали, щоб побачили зріст всіх. Я вже тоді була високою і мені сказали, що я тепер буду ходити на тренування з волейболу. Я не розуміла для чого мені це, не хотіла займатись волейболом. Що це таке, чому мої однокласники йдуть гуляти, а я повинна в залі проводити свій вільний час. Але хочу сказати дякую своїм батькам, якби не вони, то я б не грала волейбол.

– Чи важко бути капітаном?

– Це важко, безумовно. Треба завжди бути лідером, показувати свою впевненість, щоб дівчата дивились і їм передавалось це. Завжди потрібно з ними говорити, що все добре, підбадьорювати.

– Чи боїшся ти помилятись в грі?

– Звичайно. Кожен м’яч може бути вирішальним, в партії чи грі. Найбільше не подобається, коли нападаю і попадаю в блок. І це завжди негативно впливає на настрій, навіть після перемоги. Адже я завжди знаю, що можу зіграти краще. Мені потрібно зіграти ідеально. Ну окей, одного разу потрапити в блок, але ж не 3-4 рази.

– Чому лише в тебе у команді силова подача?

– Минулого сезону я спробувала це робити і в мене вийшло. Тренери завжди були впевнені в мені щодо цього компоненту. Зараз, з підказками нового тренера, подача стала ще сильнішою.

– Як підтримуєш свою спортивну форму в час відпустки?

– Місяць я відпочиваю, але іноді займаюсь з резинками. За місяць до початку сезону прошу тренера скинути програму, щоб привести себе в тонус до зборів. Відвідую тренажерний зал, багато працюю сама. Важливо працювати і на майданчику, щоб повернути відчуття м’яча.

– Назви головну рису характеру.

– Я – добра. Не знаю чи добрі люди так говорять про себе, але це справді. Я завжди готова допомогти. Також можу відзначити цілеспрямованість.

– Коли поїдете на клубний чемпіонат світу?

– Поїдемо в грудні. Щодо дат – не пам’ятаю. Змагання пройдуть в Китаї.

ВК “Куаниш”

Тетяна Алдошина: “Казахстан дуже любить Україну і підтримує нас!” – SPORT.IF.UA – Обласний спортивний інтернет-портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *