У Богородчанах пройшов турнір пам’яті Романа Стоцького

Футбол

Сьогодні, 10 липня, у Богородчанах на стадіоні ім. М. Поворозника відбувся 5-й традиційний турнір пам‘яті Романа Стоцького, талановитого богородчанського футболіста, який трагічно загинув 5 років тому.

Друзі-футболісти вшанували грою пам‘ять Романа. Переможцем став ФК “Підгір’я”, який у вирішальному поєдинку переміг команду “Ветерани” (Богородчани) – 1:0. Третю сходинку посіли футболісти ДЮСШ смт. Богородчани

Нагадаємо, 6 липня 2017 року близько 8:00 години ранку на дорозі Мукачеве – Львів в селі Ямниця, що біля Івано-Франківська, Стоцький потрапив у ДТП. За попередньою інформацією, Daewoo Lanos, яким кермував Стоцький, занесло на мокрій дорозі, тому авто опинилося на зустрічній смузі і врізалося в Volkswagen Passat, за кермом якого був депутат Івано-Франківської обласної ради, директор Бурштинської ТЕС Андрій Шувар. Внаслідок аварії Роман Стоцький загинув на місці, а водій іншого автомобіля потрапив до лікарні з діагнозом політравма.

Довідка:

Вихованець клубу «Сігуенья» з Івано-Франківська. На дорослому рівні став грати 2008 року за «Прикарпаття», у складі якого провів три сезони у Першій лізі (67 матчів і 2 голи в чемпіонаті та 2 матчі у Кубку України), після чого сезон 2011/12 провів з клубом у Другій лізі (14 матчів і 1 гол).

Після розформування клубу влітку 2012 року став виступати за аматорський клуб «Газовик» (Богородчани), з яким ставав віце-чемпіоном Івано-Франківської області сезонів 2012 та 2013 років. Крім того у 2013 році Роман з командою виграв Кубок Івано-Франківської області[1] та дійшов до 1/8 фіналу аматорського Кубка України.

Наступного року Стоцький знову виграв Кубок та став віце-чемпіоном області, але цього разу з клубом «Перегінське».

В кінці 2014 року Стоцький перейшов в «Оскар», з яким у сезонах 2015 та 2016 років двічі поспіль став чемпіоном Івано-Франківської області та володарем обласного кубка. У 2016 році команда перейшла на загальнонаціональні змігання і стала виступати в аматорському чемпіонаті України 2016/17, де з першої спроби клуб зайняв 3 місце у Групі 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *