«Прикарпаття» – «Полісся». Анонс матчу + LIVE

Футбол

Дякуючи Збройним силам України, сьогодні на восьми стадіонах нашої країни розпочнеться новий футбольний сезон у Першій лізі, яка вперше від 1992 року знову розділена на дві групи.

У стартовому турі в Івано-Франківську зійдуться одні з старожилів чемпіонату – місцеве “Прикарпаття” прийматиме житомирське “Полісся”. За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 16:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

У рамках підготовки до старту чемпіонату івано-франківці зіграли шість контрольних поєдинків. У двох благодійних матчах перемогли аматорські команди області – коломийське “Покуття” (4:0) і долинський “Нафтовик” (5:0). А у спарингах з майбутніми суперниками по Групі А: розійшлися миром з “Епіцентром” (2:2) і “Буковиною” (1:1), у Львові мінімально поступилися “Карпатам” (0:1) та вдома здолали тернопільську “Ниву” (1:0). Цьогоріч у складі “Прикарпаття” відбулося чимало кадрових змін, тож усі хочуть побачити, на що здатна оновлена команда.

Натомість “Полісся” було одним з фаворитів минулого сезону, хоч на зимову перерву пішло на 9-му місці. Завдання перед амбітною командою з Житомира – знову максимальні. Експерти називають “вовків” головними претендентами на перемогу у Першій лізі. Підопічні Юрія Калітвінцева провели багатоетапні зарубіжні збори в Туреччині, Чехії та Польщі, при цьому зуміли зберегти практично усіх лідерів. Ця команда укомплектована краще, ніж деякі клуби УПЛ.

З літніх спарингів варто виділити матчі з представниками польської Екстракляси – “Ягеллонією” (2:3) та “Віслою Плоцьк” (2:2), а також гольову перестрілку з луганською “Зорею” (3:5). “Вовки” завершили підготовку до сезону перемогою у контрольному матчі з дебютантом Другої ліги “Нивою” (Бузова) – 3:0.

Сьогоднішній поєдинок стане сьомим в новітній історії протистоянь цих суперників. Раніше у Другій лізі 2017/18 обидві команди перемагали вдома: “Прикарпаття” двічі було сильнішим в Івано-Франківську – 2:0 і 3:2, а “Полісся” виграло у Коростені – 2:0. Згодом у Першій лізі 2020/21 команди двічі не виявили сильнішого, дограючи в меншості і на полі столичного НТК ім. Баннікова (1:1), і на івано-франківському стадіоні “Рух” (1:1). Минулого сезону нарешті гра відбулася у Житомирі, а дубль Дмитра Шастала приніс перемогу господарям – 2:0.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Полісся» (Житомир)

27 серпня 2022 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 16:00
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: Р.Якимик, В.Остапчук (обидва – Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

Прикарпаття – Полісся. Зустріч старожилів Першої ліги. Безвиграшна серія Прикарпаття в матчах з Поліссям триває у Першій лізі 3 гри: 2 нічиї та поразка. Івано-франківський клуб обходиться у Першій лізі без нічиїх впродовж 7-ми ігор: 4 перемоги та 3 нічиї. Полісся в гостях не перемагає у першій лізі 4 гри поспіль: 3 нічиї та поразка. Цікавий факт: Полісся може здобути 40-у гостьову перемогу у Першій лізі, – зазначає офіційний сайт ПФЛ.

Клуб із Івано-Франківська перед стартом нового сезону залишило декілька ключових гравців. Втрати Семотюка та Воробчака не могли не позначитися на колективі Олега Рипана. Цікаво буде постежити за тим, хто візьме на себе лідерські якості і поведе за собою команду. Матч проти одного із головних претендентів на підвищення у класі – перший екзамен на зрілість для “Прикарпаття”, – пише UA-Футбол

МФК “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *