Володимир Шаран: “Через такі матчі мої футболісти тільки здобуватимуть досвід”

Футбол

Головний тренер «Миная» Володимир Шаран підбив підсумки перенесеного матчу 9-го туру чемпіонату із «Шахтарем»

– Чи вдоволені стартом «Миная» у офіційних матчах 2023 року?
– Я задоволений грою «Шахтаря», адже ми завжди вболіваємо за нього у єврокубках, приємно грати проти такої команди. Власні можливості на цьому етапі ми знаємо, тому нічого поганого хлопцям після гри не говорив. Чудово, що в нас був саме такий суперник, бо через такі матчі мої футболісти тільки здобуватимуть досвід. Вітаю «Шахтар» з перемогою. Хотілося б проти кожного грати на перемогу, але потрібно реально розуміти, що на цьому етапі «Шахтар» набагато сильніший за «Минай».

– Як оціните гру своїх новачків?
– Зараз не хочу оцінювати. Потрібно переглянути матч у спокійній атмосфері, а вже потім робити висновки. Я знаю можливості кожного гравця, особливо Мельника, який виступав в «Олександрії». Необхідний час, можливо, він ще не всіх у команді за іменами знає. Сьогодні я хотів його перевірити, але ще слід набирати кондицій, щоб надалі він міг допомогти. Те саме стосується й Булези, якого ми орендували в «Шахтаря».

– Забитий гол зміг оживити гру «Миная»?
– Так! На початку матчу було видно, що хлопці хвилювалися, хоча ми достатньо говорили про це на теоретичних заняттях, але психологія відіграє дуже важливу роль у сучасному футболі. Я як у воду дивився, говорячи, що потрібно не пропустити зі стандарту. Після другого м’яча хлопці розгубились, але потім я був задоволений 15-хвилинним відрізком гри. Вишневський за рахунку 0:1 міг забивати, пізніше нагоду мав Байдал, але добре грав Трубін. Не очікували, що пропустимо так швидко третій гол з пенальті, після якого було вже складно мріяти про нічийний результат. Повторюся: хлопцям я нічого не казав, бо ми програли хорошій команді.

ФК “Шахтар”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *