«Карпати» – «Прикарпаття» – 2:1. Огляд

Футбол

Суперники по галицькому дербі болісно пережили своїй недавні невдачі. Прикарпаття, нагадаємо, мінімально поступилося вдома дебютантам дивізіону – вишгородському Діназу, який грав у меншості. Карпати ж зазнали взагалі першої поразки в новому сезоні, поступившись 0:2 Епіцентру. Що особливо болісно, обидва голи записав на свій актив вихованець клубу Гірний.

Висновки від обох тренерів не змусили на себе чекати. Відразу кілька позицій «пересмикнув» у Карпат Тлумак – і якщо воротар Льопка, попри гольову помилку, отримав порцію довіри від головного тренера – колеги за амплуа, то провідний центрбек Махнєв поступився місцем на полі Леню (який минулого року грав саме за івано-франківців), а замість М.Когута в атаку повернувся Тарануха.

Прикарпаття пішло ще далі: окрім Волошиновича, який не грав зі старту сезону, не зміг вийти й досвідчений лідер атак – дискваліфікований Барчук (зате з перших хвилин з’явився центрхав Кузьмин). Писко поступився місцем лівого захисника вихідцю з резервного складу Радульському, а Оринчака в центрі поля замінив Демків – екс-півзахисник ПФК Львів, який минулого сезону справив позитивне враження в друголіговому ФК Вовчанськ. Таким чином, Рипан і Яцурак відправили в атаку інсайда Цюцюру. Перелік втрат у гостей справді вражаючий: Писко, Пархуць, Геник, Титаєвський, Оринчак і провідний воротар Піцан, який був внесений у протокол, але не до кінця готовий був повернутися в «брамку» з перших хвилин.

Почали Карпати напрочуд активно. Галенков і Кожанов відразу кілька разів проривали лівий фланг оборони гостей, проте м’яч то блокувався, то оминав усіх – і своїх, і чужих. Непогані атаки розігрували й прикарпатці – за участі Сондея та Соловйова бувало досить небезпечно. Втім, вимушена пауза (неважко здогадатися, чим спричинена) розділила перший тайм на «до» та «після».

Відновлення гри не збило темп – і невдовзі Прикарпаття повело в рахунку найбільш несподіваним способом. Після штрафного першим на підбиранні був Соловйов і пробивав здалеку – під м’яч підвернувся оборонець Лень. Здалося, м’яч влучив йому десь у живіт, проте рефері призначив пенальті, зафіксувавши гру рукою. Василь Цюцюра бездоганно реалізував 11-метровий – 0:1. Оце так так!

Львів’яни понеслися відігруватися, і пішли небезпечні удари Рябова, Таранухи – з різних дистанцій і різною успішністю. Але кількість зазвичай переходить у якість, і так вийшло і з Карпатами. Коли не зайшов штрафний господарів, першим на підбиванні був, здається, Чачуа – він відпасував на Рябова, Артур запустив здалеку й м’яч із прикрим рикошетом від Цюцюри залетів у ворота. Це 1:1. Далі підопічні Тлумака заграли ще впевненіше. Чисту дуель голкіперу програв Тарануха. Зате трохи пізніше, коли Лень почав швидку атаку через лівий фланг, а Когут вдало продовжив лонгболл скидкою на хід форварду, Ростислав вискочив на воротаря й сам пробив у нього й сам встиг на добивання – 2:1. Третій гол для нападника.

Сказати, що три очки одному з фаворитів сезону далися легко, не зможемо. Десь на 73-й хвилині Прикарпаття могло рятуватися, коли Сондей, розігравшись із Цюцюрою, лише трішки не влучив у дальній кут. У свою чергу, Ткачук протягнув м’яча й пробив зовсім поруч зі стійкою метрів із 16-ти. Хитка гра тривала аж до завершення матчу, не дав результату фінальний штурм, під час якого м’яч пролітав повз ворота без завершення.

Man of the Match: Артур Рябов (Карпати)
Окрім звично високих обсягів чорнової роботи, новий опорник львів’ян у матчі з Прикарпаттям відзначився ще й націленістю на чужі ворота. Він відразу кілька разів пробивав по цілі, і в одному з моментів (не без рикошету) Герич виручити не зумів. Це був надважливий перший гол господарів.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 6 тур
«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 2:1 (1:1)
Голи: 
Рябов (33), Тарануха (62) – Цюцюра (19, пен.).

Карпати: Льопка, Дуць, Болденков, Лень, Галенков, Климець (І.Когут, 46), Рябов (Репета, 90+1), Приймак (Ткачук, 60), Чачуа, Кожанов (Сидун, 80), Тарануха (М.Когут, 80).
Прикарпаття: Герич, Француз, Матушевський, Борисевич (Аксьонов, 90+2) Радульський (Савошко, 56), Сондей, Демків, Рудюк, Соловйов, Кузьмин (Стаднік, 71), Цюцюра.
Попередження: І.Когут (78), Лень (86) – Аксьонов (90+3).

1 жовтня 2022 року. 16:00. Львів, стадіон “Україна”. +16 C.
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: С.Старча (Київ), К.Хіміченко (Київська обл.).
4-й арбітр: С.Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Карпати зробили камбек у напруженій зустрічі з Прикарпаттям

Сьогодні в матчі шостого туру Першої ліги на стадіоні “Україна” у Львові зустрілися львівські “Карпати” та “Прикарпаття”. Команди не є прямими конкурентами в турнірній таблиці, однак, матч вийшов досить динамічним та цікавим.

В перші хвилини зустрічі львів’яни перекатували м’яч в центрі поля без особливого нахилу в бік атаки. Однак, пресинг суперника дав про себе знати та зробив таку тактику некомфортною. В певний момент івано-франківці забрали ініціативу у свої руки та підійшли до воріт “Карпат”. В одному з моментів Рудюк спробував пробити на силу з 20 метрів та влучив прямо в руку захисникові господарів поля. Рішення судді було моментальним – пенальті. Удар з точки підійшов виконувати Цюцюра і зробив це безпомилково. Нападник поклав ігровий снаряд у правий кут низом – голкіпер завалився у іншу сторону.

Перевагу в рахунку вже за кілька хвилин нівелював Рябов. Гравець “Карпат” отримав м’яч від Чачуа в 20 метрах від воріт, змістився трохи правіше та вистрілив на силу в лівий кут. ПІсля рикошету від Цюцюри круглий влетів прямо під ліву стійку – Герич не зміг нічого вдіяти. Після зрівняння рахунку – аж до кінця першого тайму команди на полі не демонстрували справжньої гостроти.

З початком другої 45-хвилинки стало видно, що львів’яни не згодні з нічиєю та збираються вигравати. Підопічні Тлумака провели одразу кілька гострих атак флангами, під час яких супернику було не дуже просто оборонятися. В одному з моментів захист “Прикарпаття” відверто посипався. Тарнуха отримав м’яч на лівому фланзі після верхової передачі з глибини та з легкістю обійшов Француза. Перед футболістом лишався лише голкіпер, і той вдарив на силу. Герич відбив перед собою – Таранусі лишилося тільки добити у пусті ворота, що він і зробив.

“Прикарпаття” мало один стовідсотковий шанс відігратися, але не скористалося ним. На останніх хвилинах Сондей прийняв ігровий снаряд неподалік воріт та закрутив прямо у кут. Круглий полетів трохи лівіше – момент було змарновано.

Таким чином, після шести турів Першої ліги “Карпати” набирають 15 очок та закріплюються на другому місці таблиці. “Прикарпаття”, у свою чергу, посідає четверте місце з сімома очками, а отже “Нива” матиме шанси обійти франківців уже в цьому турі.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *