“Ураган” на останніх секундах вирвав перемогу у Рівному

Футзал

Франківці продовжують очолювати свою групу.

У черговому турі “Ураган” гостював у Рівному, де зустрівся з місцевим “Кардинал-Рівнестандартом”. Відзначимо, що у звітному поєдинку керманич “драконів” не міг розраховувати на Михайла Грицину та Тараса Левандівського, тоді як після двоматчевої дискваліфікації повернувся на майданчик старший з братів Микола Грицина.

Старт поєдинку об’єктивно краще вдався господарям майданчика. Вже на 15-ій секунді Горпинич вивалився віч-на-віч з Савенком і лише чудова гра голкіпера допомогла “драконам” уникнути неприємностей. Далі триходівку Волянюк-Кручок-Ланко останній замкнув потужним, але дуже неточним ударом. Далі ініціативу перехопили гості – Шотурма здалеку випробував на міцність хрестовину воріт Бакінського. А от друга небезпечна атака гостей увінчалась голом. Дичук опинився у потрібний час і в потрібному місці, підправивши “круглого” у порожні ворота після удару Микитюка – 0:1. Міг капітан відзначитись і самотужки, та його гармату прийняла на себе стійка. Ближче до середину тайму гра проходила на зустрічних курсах, де на перші ролі вийшли голкіпери обох команд.

Втім, на 14-ій хвилині команди обмінялись влучними ударами. І, що цікаво, двічі забивали “кардиналівці”. Спочатку Горпинич відновив статус-кво, та за півхвилини Волянюк при розіграші кутового зрізав м’яча у власні ворота – 1:2. Заключний відрізок тайму більше в атаках провели “дракони”, та ні Фаренюку, ні Шотурмі не вдалось пробити Бакінського в ближньому бою, тож команди пішли на відпочинок за мінімальноюї переваги гостей.

Друга половина зустрічі розпочалась з небезпечного випаду від Волянюка – знову Савенко продемонстрував власну майстерність на виходах. “Дракони” відповіли результативно. Микитюк вивів Абакшина на побачення з голкіпером, який впевнено реалізував свою нагоду – 1:3. Майже одразу Даниіл міг оформлювати дубль, та обігравши стража воріт, поцілив у стійку. Далі ініціативою заволоділи рівняни, які протягом двох хвилин відзначились двічі. Постарались Ланко та Волянюк – 3:3. Нічийний рахунок аж ніяк не входив у плани гостей, тож на 34-ій хвилині Терентьєв дальнім ударом застав зненацька Бакінського – 3:4.

Попереду “дракони” були всього лиш скромні півхвилини. Волянюк не без підступного рикошету оформив дубль – 4:4. Далі було багато боротьби, тактичних порушень з обох сторін, тож не дивина, що команди починаючи з 38-ої хвилини догравали на п’яти “фолах”. Індикатором рівня емоційності протистояння як на майданчику, так і поза ним назвемо той факт, що єдине попередження отримав головний тренер “драконів” Максим Павленко за незгоду з рішенням арбітрів. Апогеєм же матчу стала остання хвилина. Бакінський зірвав оплески партнерів по команді, врятувавши після удару Фаренюка. Гості пішли у ва-банк – Шотурма одягнув воротарську футболку. Розіграш п’ятого сповна виправдав себе за 3 (!) секунди до фінальної сирени. Фаренюк приміряв роль “злого генія” для рівнян, проштовхнувши “круглого” вже у порожні ворота – 4:5! Справедливості ради скажемо, що не вперше Артему відводиться подібний статус – три роки тому на цьому ж паркеті він на останній хвилині (!) оформив дубль і допоміг франківцям перевернути все з ніг на голову та здобути вольову перемогу.

“Кардинал-Рівнестандарт” Рівне – “Ураган” Івано-Франківськ – 4:5 (1:2)
Голи: 
Горпинич (14), Ланко (27), Волянюк (28, 34) – Дичук (6), Волянюк (14, аг), Абакшин (26), Терентьєв (34), Фаренюк (40)
“Кардинал-Рівнестандарт”: Бакінський (в) – Волянюк (к), Кручок, Ланко, Горпинич – Піддубний, Малиновський, Тютюрай, Басич, Кравчук, Скибчик, Бондар – Рафальський (в), Дяченко (в). Головний тренер: Олександр Бондар.
“Ураган”: Савенко (в) – Микитюк (к), Мик. Грицина, Масевич, Дичук – Фаренюк, Корсун, Швед, Шотурма – Терентьєв, Абакшин, Моспан – Хомяк (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Павленко (38)

Відеоогляд матчу:

Фото: ФК Кардинал-Рівнестандарт

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *