«Прикарпаття» – «Епіцентр» – 1:0. Огляд

Футбол

В Івано-Франківську зустрічалися четверта і третя команда групи А. У випадку перемоги Епіцентр міг відірватися від свого переслідувача вже на дев’ять залікових пунктів. Колектив із Дунаївців на виїзді очок ще не втрачав – три перемоги.

На третій хвилині гості могли відкривати рахунок, але Шевченко з вигідної позиції не зміг переграти Цюцюру. Через декілька хвилин арбітр призначив пенальті у ворота Епіцентра, після того як Рудюка збив Жмуйда. Одинадцятиметровий реалізував штатний виконавець пенальті Цюцюра – 1:0. Після пропущеного м’яча заволоділи ініціативою і навіть могли зрівнювати рахунок. Після подачі з кутового Григоращук влучив у стійку. Більше небезпечних моментів у першій половині зустрічі не було.

У другій половині зустрічі першим номером грали гості, але до гольових нагод справа не доходила. На 67-й хвилині мав збільшувати перевагу Прикарпаття Стаднік, однак йому не вдалося переграти Чернобая після передачі Сондея. А згодом і сам Сондей міг забивати, але влучив у поперечину. Таким чином, матч несподівано завершився мінімальною перемогою Прикарпаття – 1:0.

Man of the match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Досвідчений хавбек забив переможний м’яч, який допоміг команді здобути важливі три залікові пункти і наблизитися до трійки лідерів. Капітан франківців реалізував шість із семи пенальті.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. 7 тур
«Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:0 (1:0)
Гол: 
Цюцюра (6, з пенальті).

Прикарпаття: Піцан (Герич, 46), Борисевич, Матушевський (Аксьонов, 46), Француз, Савошко, Демків, Рудюк, Соловйов (Бучакчийський, 84), Цюцюра (Дитко, 89), Сондей, Барчук (Стаднік, 46). 
Епіцентр: Чернобай, Григоращук, Мороз, Шевченко, Жмуйда (Горілий, 51), Чепелюк (Миронюк, 46), Глущук (Костенко, 82), Беженар, Барбоса (С.Кристін, 46), Стень, Гірний (Буряк, 68). 
Попередження: Борисевич (16), Савошко (46), Герич (90+3) – Барбоса (31).

8 жовтня 2022 року, 12:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +20 С
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: О.Дубовий (Луганськ), М.Близнюк (Харків).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Прикарпаття завдяки голу з пенальті переграє Епіцентр

Відкривала суботній ігровий день у Першій лізі гра у Івано-Франківську, де на місцевому стадіоні “Рух” зустрічалися “Прикарпаття” та “Епіцентр”. Матч обіцяв бути цікавим та напружений, адже для обох команд з турнірної точки зору важливо було перемагати. Відзначимо, що до сьомого туру “Епіцентр” забивав у кожному матчі. У випадку перемоги підопічні Нагорняка могли обійти “Карпати” і вийти на друге місце.

Матч розпочався досить несподівано. Захисник “Епіцентра” у власному штрафному завалив Рудюка, і арбітр призначив одинадцятиметровий. Пенальті реалізував Цюцюра – 1:0. Відзначимо, що Василь реалізув шість із семи 11-метрових. Сергій Нагорняк був невдоволений грою своєї команди. Тренер “Епіцентру” активно підсказував своїм підопічним.

Після пропущеного м’яча гості заграли активніше. Мав зрівнювати рахунок Григоращук, але він після подачі з кутового пробив у стійку. Фортуна у тому епізоді була на болі господарів поля. У підопічних Нагорняка виникали проблеми із просуванням м’яча у заключну третину поля. Без нестандартних дій організований захист “Прикарпаття” пройти не вдавалося.

Жахливий епізод стався на 34-й хвилині. Гірний врізався в Піцана і голкіперу “Прикарпаття” знадобилася допомога лікарів. На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів. На жаль, травма не дозволила продовжити гру Івану Піцану. Замість Івана після перерви у гру увійшов Роман Герич.

На початку другого тайму багато разів доводилося виходити на поле лікарям і це суттєво збивало темп матчу. “Прикарпаття” вміло грало за рахунком, а “Епіцентр” так і не міг знайти свою гру попереду. Підопічним Сергія Нагорняка не вистачало завершального пасу. Гості контролювали м’яч, але вичавити з цього якісь моменти не могли.

На 67-й хвилині всі питання про переможця матчу мав знімати Стаднік. Іван Сондей перехопив м’яч і віддав блискучу передачу на Стадніка, але молодий хавбек не переграв голкіпера. Ще через десять хвилин Сондей з вигідної позиції влучив у поперечину. Наприкінці зустрічі підопічні Рипана активізувалися. У підсумку, матч завершився перемогою “Прикарпаття” – 1:0. “Епіцентр” вперше у нинішньому сезоні завершив гру без голів.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *