Микола Микитюк: “Завдяки нашим захисникам і захисницям ми продовжуємо грати”

Пряма мова ТОП Футзал

Капітан франківського “Урагану” Микола Микитюк розповів про стартові матчі збірної України у відборі до ЧС-2024, прийом команди у Латвії та перемогу в номінації “Крщий гравець місяця”.

– Миколо, збірна України провела перші два офіційні матчі. Як команду прийняла Латвія?
– Насамперед, дякуючи нашим Збройним Силам, ми маємо змогу брати участь в кваліфікації чемпіонату світу. Латвія дуже тепло нас зустріла, представники місцевої асоціації футзалу допомогли з усіма організаційними питаннями. Дуже приємно, що тут багато української символіки, прапори, різні плакати на підтримку України. Навіть під час нашої прогулянки пересічні латвійці цікавились ситуацією в Україні і підтримували нашу країну.

Стосовно адаптації на паркеті не було жодних проблем, все комфортно і безпечно. Оскільки ми господарі, то грали м’ячами, які використовуємо у Vbet Екстра-лізі. В цілому, все пройшло на високому рівні без жодних проблем.

– Як тобі підтримка на трибунах у двох матчах?
– Приємно, що на матчах були присутні вболівальники з України. Це додавало сил, ми знали і відчували, що і перед екраном нас підтримували також багато людей.

– Перша гра проти Косова видалась доволі напруженою, адже команді довелось відігруватись. На твою думку, що стало ключовим у грі?
– До Косова ми готувались серйозно, адже ця команда розвивається та має в своєму складі технічних гравців, які можуть нестандартно приймати рішення. На мою думку, ми домінували в грі, та нам не вистачило реалізації гольових моментів. У тих епізодах дуже добре зіграв голкіпер косоварів Рамадані, але ми продовжували працювати над тим, щоб збільшити перевагу.

– Гра з Нідерландами складалась інакше – ми дуже швидко повели 3:0, а потім пропустили двічі. На твою думку, чому так склалось?
– В другій грі ми почали активно, агресивно, хотіли повернути борг за попередню гру на Євро. Боролись за кожен м’яч, за кожен метр майданчика, забили три м’ячі і намагались збільшити перевагу. Не можу сказати, що ми розслабились – в футзалі все змінюється дуже стрімко. Пропустили двічі протягом хвилини, суперник відчув впевненість і гра вирівнялася. Кінцівка матчу видалась нервовою, але все ж таки ми змогли забити четвертий м’яч і здобути підсумкову перемогу.

– За підсумком першого кола Україна є лідером групи з максимумом очок. Задоволені результатом?
– Звісно, ми задоволені позицією в таблиці, але розуміємо, що попереду очікують не менш складні матчі. Маємо час трішки проаналізувати і покращити свою гру.

– Розуміємо, що матчі відбувались на фоні ракетних ударів ворога. Чи складно було зосередитись на цих матчах?
– Кожен з нас в курсі подій, що відбувались в країні – ракетні удари по ТЕС, цивільних спорудах. Звісно, хвилювались через те, що відбувалось. Війна проходить і на інших фронтах – інформаційних, спортивних, тощо. Ми боремось на своєму фронті і робили все, щоб принести хоч трішки позитиву і здобути хороший результат для нашої країни і людей, які роблять все для нашої спільної Перемоги.

– І до справ клубних. Тебе визнали найкращим гравцем вересня у Vbet Екстра-лізі. Що для тебе означає подібне визнання?
– Моє завдання – приносити якомога більшу користь команді для досягнення результату. Без моїх партнерів, тренерів, які допомагають розвиватись кожного дня, цього б не було. Це додає мотивації, яка присутня завжди, розвиватись, удосконалювати свою гру, здобувати нові навики і розуміння гри.

– Твоя подяка Збройним Силам України та звернення до вболівальників.
– Щиро вдячний нашим ЗСУ за те, що вони б’ються за нашу свободу і захищають країну від терористичної росії. Без них жодний матч, та й інші заходи не відбулись би. Завдяки нашим захисникам і захисницям ми можемо продовжувати грати.

Зі свого боку ми допомагаємо різною гуманітарною допомогою, фінансами (після двох перемог гравці збірної України відмовились від преміальних і на ці кошти придбали позашляховик для Збройних Сил України – ред.), щоб вони були максимально укомплектованими. Відчуваємо підтримку наших вболівальників перед екранами, які щиро підтримують нас. Дякуємо вам, бережіть себе і своїх рідних! Знаю, що наша спільна праця наближає велику Перемогу! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *