“Дракони” вийшли у фінал Кубку України

Футзал

Франківці переграли киян.

Другий півфінальний поєдинок VBET Кубку України між «ХІТом» та «Ураганом» розтягнувся на два дні. Нагадаємо, що цей матч не був дограний через повітряну тривогу 3 травня, тому був дограний наступного дня. На момент припинення гри йшла 18-та хвилина, і «дракони» вели 2:0 завдяки голам Шотурми та Шведа. Одразу можна було би пригадати поєдинок 9-го туру VBET Екстра-ліги, коли повітряна тривога перервала скандальний матч у Хмельницькому між місцевим «Соколом» та «Ураганом». Щоправда, той поєдинок був дограний лише нещодавно. Щоправда, за той час «Сокіл» вийшов на пік форми, однак «Ураган» здобув перемогу з рахунком 3:2. Тут же часовий проміжок між початком гри та її дограванням був значно менший. Тим не менш, у «ХІТа» з’явився зайвий час для аналізу того, що сталося за вісімнадцять хвилин гри. Але залишалося питання: чи скористається «ХІТ» цією позаплановою паузою? Чи все-таки «Ураган» зможе довести до кінця розпочату справу?

Після того, як поєдинок відновився наступного дня, «ХІТ» почав активніше грати біля воріт Сіріцького, залучаючи при цьому Сухова у якості п’ятого польового. Однак, забити «гол у роздягальню» підопічним Олега Лук’яненка не вдалося.

На старті другого тайму команди обмінялись моментами, змусивши Сухова та Сіріцького трохи попрацювати. Після цього «ХІТ» почав більш акцентовано шукати ключі до воріт «Урагану». Зокрема, були моменти у Мельника та Чернявського. Атаки «ХІТа» призводили до того, що «ураганівці» більше захищалися, і майже не переходили на чужу половину майданчику. Лише на 26-й хвилині підопічним Максима Павленка вдалося зробити вилазку до воріт Сухова. Ця вилазка завершилась неточним ударом Шотурми зі штрафного. «ХІТ» продовжував шукати ключі до воріт Сіріцького як у рівних складах, так і у «штучній» більшості. На 27-й хвилині Жук ледь не переправив м’яч у ворота «Урагану» після прострілу Сіріцького. «Ураганівці» відповідали контратаками, які закінчувались командними порушеннями правил для «ХІТа». Вже ближче до екватору другого тайму у пасиві «кабельників» були чотири фоли. Щоправда, покарати за них підопічним Максима Павленка не вдавалося. У той же час на протилежній половині майданчику збільшувався тиск на ворота Сіріцького, але голкіпер «Урагану» неодноразово демонстрував свої воротарські навички.

А на 33-й хвилині рахунок став 3:0. Станіслав Моспан відгукнувся на передачу з кутового, і, скориставшись тим, що його ніхто не накрив, «розстріляв» ворота Сухова. Після цього Олег Лук’яненко взяв тайм-аут, по завершенні якого функції п’ятого польового гравця почав виконувати Журба. На 34-й хвилині після розіграшу зайвого гравця Абакшин пробив з гострого кута, проте Сіріцький був на місці. Трохи згодом пробивав Педяш, але він не зміг поцілити у дальній кут. А найбільш реальну нагоду нарешті «розмочити» Сіріцького втратив Чернявський, який замикав контратаку своєї команди, але Сіріцький записав черговий «сейв» до свого активу. Допомагали йому й партнери по команді, «читаючи» всі переміщення та намагання «кабельників» загострити ситуацію. Щоправда, на 37-й хвилині Журба таки знайшов шпарину у захисті «драконів» та пробив по воротах, але Сіріцькому допомогла стійка.

Чим менше часу залишалося до кінця другого тайму, тим менше у «ХІТа» було шансів на порятунок, або хоча б на «гол престижу». А гол Корсуна у порожні ворота «ХІТа» на 38-й хвилині фактично вирішив усі питання щодо другої перепустки до фіналу VBET Кубку України. Тим не менш, на 39-й хвилині «ХІТ» таки відіграв один гол, граючи вп’ятьох – відзначився Жук. Кияни спробували під кунець гри забити ще, але мало того, що не забили, так ще привезли собі дабл-пенальті за 4,6 секунди до фінальної сирени. Щоправда, Фаренюк не зміг переграти з 10-метрової позначки Кравця, який вийшов під цей удар. Міг 10-й номер забити одразу з гри, але не влучив у «рамку». І це був останній небезпечний момент у цій грі, яка завершилася перемогою «Урагану». І саме він став фіналістом другої путівки до фіналу VBET Кубку України сезону 2023/2024 р. р. У фіналі 5 травня «Ураган» зіграє з «Авророю»   

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:4
Голи: Жук (39) – Шотурма (7), Швед (13), С. Моспан (33), Корсун (38)

Попередження: Абакшин (26), Сірий (29), Жук (40) – Мих. Грицина (14), Мик. Грицина (29)
На 40-й хвилині Фаренюк («Ураган») не реалізував 10-метровий (воротар) 

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *