Наші профі. Підсумки сезону: Литва, Грузія, США

Футбол

Розпочинаємо огляд виступів наших футбольних профі у зарубіжних клубах.

Петро Кушлик (ФК “Йонава” Литва)


Невдалим видалось повернення прикарпатського фахівця Петра Кушлика до литовської А-Ліги. У травні цього року 68-річний керманич очолив ФК “Йонава”, який на той час був аутсайдером змагань. На жаль, витягнути “містян” з дна турнірної таблиці нашому земляку так і не судилось, тож за підсумком сезону-2022 “Йонава” покинула елітний дивізон литовського футболу. Всього біля керма “містян” Петро Іванович провів 25 матчів, у яких здобув одну перемогу в Кубку країни та дві нічиї в чемпіонаті.

Христина Перевізник (ФК “Вільнюс” Литва)
20 матчів в лізі (16 голів)


Ще однією нашою представницею у литовському футболі вже минулого сезону стала Христина Перевізник, яка у березні уклала контракт зі столичним ФК “Вільнюс”. Нападниця доволі швидко знайшла свою гру і стала однією з лідерок нової команди. До того ж, Христина стала однією з головних авторок історичної “бронзи” для столичного клубу у чемпіонаті Литви. Ще б пак, адже протягом сезону показала не лише хорошу гру, а й високу результативність – 16 голів у 20 зіграних зустрічах. Такий доробок дозволив вихованці ДЮСШ №3 стати не лише кращою бомбардиркою змагань, а й вибороти звання Найкращої іноземної гравчині чемпіонату Литви-2022!

Соломія Гошій (“Самегрело” Чхороцку, Грузія)
10 матчів в лізі


Прикарпатськам захисниця Соломія Гошій у літнє міжсезоння змінила клуб, перебравшись з польської “Зомбковії” до одного з лідерів чемпіонату Грузії “Самегрело”. Свої чемпіонські амбції клуб з Чхороцку підтвердив сповна, зумівши після фінального етапу чемпіонату залишити позаду потужний “Ланчхуті” і вперше в історії стати чемпіоном Грузії. Наша краянка зіграла у 10 матчах сезону, левову частку з яких розпочинала з перших хвилин.

Ліана Мострянська (“Онондага Лейзерс” Сіракузи, США)
12 матчів в лізі (8 голів, 4 асисти)


Доволі вдалим можна назвати футбольний сезон за океаном для Ліани Мострянської. Наша гравчиня разом з “Онондагою Лейзерс” дісталась півфінального плей-офф, тим самим увійшовши до числа чотирьох кращих студентських команд Регіону ІІІ NJCAA. Протягом сезону наша півзахисниця стала однією з лідерок “Онондаги”, відігравши 12 матчів, в яких забила вісім м’ячів та віддала чотири результативні передачі. Індивідуальні досягнення 19-річної футболістки не залишились поза увагою представників NJCAA. За підсумком сезону Ліана потрапила до символічної збірної Коференції Середнього Штату All-MSAC Team та третьої команди всього сезону NJCAA ІІІ All-Region team.

5 thoughts on “Наші профі. Підсумки сезону: Литва, Грузія, США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *