Наші профі. Підсумки півріччя: УПЛ

Футбол

Підсумки виступів прикарпатських футболістів в осінній частині УПЛ 2022/23.

Володимир Адамюк (СК “Дніпро-1” Дніпро)
1 матч в Лізі Європи УЄФА, 6 матчів в Лізі Конференцій УЄФА (1 попередження), 13 матчів в лізі (3 голи, 2 попередження)


Основним у складі лідера УПЛ “Дніпра-1” в осінній частині сезону був оборонець Володимир Адамюк. У Прем’єр-лізі “спортклубівці” наразі йдуть першими, випереджаючи грандів нашого футболу “Шахтар” та “Динамо” на п’ять очок. Всього в осінній частині сезону оборонець провів 13 матчів, в яких відзначився двома голами. Хороші результати не залишились поза увагою футбольних експертів, які внесли Володимира до символічної збірної сезону. Наш земляк доклався не лише до лідерства команди в елітному дивізіоні, а й до історичного виходу дніпрян до плей-офф Ліги Конференцій – 7 матчів в єврокубках та 1 попередження.

Роман Дебелко (“Кривбас” Кривий Ріг)
11 матчів в лізі (4 голи, 1 попередження)


Незвичну для себе низьку результативність восени продемонстрував прикарпатський голеадор Роман Дебелко. Наш земляк у складі “Кривбасу” зіграв 11 матчів, в яких забив 4 голи. “Кривбасівці” доволі довго не змогли знайти свою гру, але лише з середини УПЛ зуміли вперше перемогти та в підсумку піти на зимову перерву на восьмій сходинці.

Артур Микитишин (“Шахтар” U-19 Донецьк / “Кривбас” Кривий Ріг)
4 матчі в лізі (1 гол, 1 попередження) / 11 матчів в лізі


По ходу сезону змінив клуб Артур Микитишин, перебравшись на правах оренди з юніорського складу “Шахтаря” до “Кривбасу”. У складі криворіжців півзахисник провів 11 матчів і у всіх з них виходив на заміну.

Владислав Семотюк (“Кривбас” Кривий Ріг)
1 матч в лізі


Скромних сім хвилин зіграв восени півзахисник Владислав Семотюк. Наш півзахисник довгий час був поза грою у зв’язку з травмами, тож не мав змоги показати себе у всій красі.

Микола Квасний (“Верес” Рівне)
5 матчів в лізі


Всього п’ять матчів в осінній частині УПЛ відіграв Микола Квасний. Оборонець перебрався до Рівного на початку сезону, але так і не зміг стати основним у складі “вересівців”. “Верес” за підсумком футбольної осені посідає десяту позицію турнірної таблиці.

Віталій Федорів (“Металіст” Харків)
5 матчів в лізі (2 попередження)


Стикнувся з пошкодженнями минулої осені і наддосвідчений захисник “Металіста” Віталій Федорів, тож відіграв скромних п’ять матчів у складі харків’ян. “Металісти” після першої частини сезону посідають одинадцяту сходинку таблиці. Разом з тим наприкінці сезону стало відомо, що Федоріву було надано статус вільного агента і гравець взимку шукатиме нове місце роботи.

Володимир Шаран (ФК “Минай”)


Володимир Шаран продовжив роботу у закарпатському ФК “Минай”. У першій частині сезону “лиси” відверто не вражали, тож здобувши 14 очок в 14 іграх зимуватимуть на тринадцятій сходинці УПЛ.

Назарій Воробчак (ФК “Минай”)
14 матчів в лізі (1 гол)


Влітку змінив клуб ще один прикарпатський гравець Назарій Воробчак. Наш півзхаисник перебрався до команди Шарана, де одразу виборов місце в стартовій “одинадцятці”. Всього в активі Воробчака 14 матчів та один забитий м’яч в осінній частині сезону.

Тарас Саків (“Інгулець” Петрове)
12 матчів в лізі (3 попередження)


Оборонець Тарас Саків ще взимку минулого року перебрався до складу петровського “Інгульця”. Втім, дебютувати у новій команді Саків зумів лише восени. В цілому оборонець зіграв 12 матчів в УПЛ, “напрацювавши” при цьому на три поперередження. “Інгулець” за підсумком осені перебуває на чотирнадцятій позиції чемпіонату.

Роман Григорчук (“Чорноморець” Одеса)


Ніяк не міг знайти свою гру в поточному сезоні УПЛ одеський “Чорноморець” під керівництвом Романа Григорчука. Лише в 12-му турі чемпіонату “морякам” вдалось перемогти “Минай” (1:0) та видати серію з двох перемог і двох нічиїх на фініші осінньої частини. Таке доволі вдале завершення сезону дозволило одеситам піднятись з дна таблиці, опустивши туди ФК “Львів”.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Литва, Грузія, США
Наші профі. Підсумки півріччя: Юнацька ліга УПЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Польща, Кіпр, Франція
Наші профі. Підсумки півріччя: ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Жінки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *