Анонс фіналу чотирьох EWBL. Вболіваємо за “Франківськ”!

Баскетбол

Лідер Жіночої ліги Франківськ-Прикарпаття-ПНУ в ці вихідні проведе вирішальні матчі Європейської жіночої баскетбольної ліги.

Вперше в історії українська команда гратиме у Фіналі чотирьох даного турніру – підопічні Юрія Процюка на груповому етапі виграли чотири гри з семи, що дозволило їм зайняти третю сходинку турнірної таблиці.

Згідно формату, чотири команди у Варшаві спершу 4 березня зіграють півфінали, а 5 березня розіграють нагороди сезону.

Першим суперником Франківська-Прикарпаття буде чеський Хомутов, якому наша команда на груповій стадії поступилась -31, зазнавши найбільш болючої поразки в турнірі.

Лідерками української команди є четвірка гравчинь – баскетболістки збірної України Христина Філевич та Ольга Алексейчик, а також Оксана Молова та Таїсія Удоденко. Молова і Філевич з показником 18,7 очок за матч ділять друге місце за результативністю турніру, Таїсія Удоденко краща за підбираннями (10,6 за матч) та за блоками (1,9 за матч), а Ольга Алексейчик одна з кращих за перехопленнями – 2,3 за гру.

При цьому за рейтингом ефективності в топ-6 групового етапу Європейської жіночої баскетбольної ліги одразу три представниці Франківська-Прикарпаття – Філевич, Молова та Удоденко. В Жіночій лізі ця трійка має обмежені хвилини – Філевич в середньому має 24:07 хвилини в 10 іграх, Молова – 24:56 хвилини у восьми іграх, а Удоденко – 21:03 хвилини в дев’яти іграх. Але це не заважає команді з показником перемог 17-0 лідирувати в чемпіонаті, Філевич йде першою в чемпіонаті за показником РЕ, а Молова, наприклад, стала MVP лютого Жіночої ліги.

Варто додати, що останній бабл в Києві, де Франківськ-Прикарпаття здобув шість перемог за сім днів, пропустила Христина Філевич, яка зазнала пошкодження в матчах за збірну України на початку лютого, але за словами наставника команди Юрія Процюка, до матчів у Варшаві Христя готова.

Перший суперник у Франківська-Прикарпаття більш ніж серйозний – фіналіст Кубку Чехії цього року і четверта команда чемпіонату. Хомутов в турнірній таблиці поступається лише командам з Євроліги та Єврокубку.

Груповий етап матчі Європейської жіночої баскетбольної ліги Хомутов завершив з кращою результативністю серед всіх команд (81,4 очки за гру), першим результатом за підбираннями у захисті (27,9) та другим за результативними передачами (19,1), а лідерка команди Наджай Вінн-Поллард, яка набирає в середньому 20,7 очка за 29,8 хвилини гри, стала кращою в турнірі за показником РЕ. Вона також лідирує в команді за підбираннями (9,1) і точністю кидків з двоочкової дистанції 53,1%.

Півфінальна гра Франківск-Прикарпаття проти Хомутова відбудеться 4 березня в Варшаві о 18:30 за Києвом. Наступного дня о 12:00 запланований матч за 3 місце, а о 14:00 – фінал.

Трансляція матчів в Івано-Франківську відбуватиметься на ТРК ВЕЖА, а в кого нема доступу – трансляція буде доступна на ресурсі www.inSports.tv (10 євро).

ФБУ

Також матч можна буде переглянути на великому екрані у «Grand cafe» кінотеатру «Люм’єр» (вул. Грушевського, 3, 0-й поверх) на великому екрані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *