Підсумки сезону БК «Говерла»: переможці у номінаціях

Баскетбол

Ось і завершився для нашої основної команди «Прикарпаття-Говерла-КФВ» змагальний сезон 2022-2023 у найвищому дивізіоні – українській Суперлізі.

Цього року наші гравці, а особливо – молодь, отримали шанс заявити про себе та продемонструвати потенціал у матчах проти визнаних лідерів вітчизняного баскетболу.

Після завершення чемпіонату традиційно прийнято підбивати його підсумки, тож прес-служба клубу вирішили зробити їх у вигляді оригінальних номінацій.

«Кращий атакувальний гравець» – Сергій Аврахов

Атакуючий захисник завершив сезон 2022-2023, маючи класний відсоток влучань кидків з гри та з лінії штрафних: 2-очкові – 42%, 3-очкові – 30%, штрафні – 70%. Важливо, що цей чемпіонат, як і для інших випускників Академії «Говерла», став дебютним на рівні Суперліги! Головне, зробити правильні висновки та розвиватися далі, до нових здобутків!

«Містер скеля» (кращий гравець в захисті) – Степан Лесик

У дебютному сезоні в Суперлізі центровий «Говерли» 29 разів блокував кидки суперників, посівши за цим показником високе шосте місце за підсумками сезону. Окрім того, Степан здійснив 29 перехоплень, ставши четвертим серед бігменів найвищого дивізіону. Але найголовніше – досвід, який здобув Лесик у протистояннях з такими визнаними майстрами, як Сандул, Ткаченко, Буцом, Загребою та іншими центровими.

«Найбільш прогресуючий гравець» – Ілля Чугунов

Ілля вже не перший рік виступав в українській Суперлізі, але саме в «Говерлі» він показав чи не найкращий баскетбол у своїй ігровій кар’єрі. Його середні показники за підсумками 31-го зіграного матчу склали: 9.1 очки, 5.1 підбирання, 1.0 передачі за 28 хвилин на майданчику. Проте цифри аж ніяк не відображають неймовірної харизми та енергії цього нашого форварда!

Кращий «шостий» гравець – Артем Водолазський

У більшості матчі досвідчений гравець виходив в гру з лави запасних (тільки дві гри у «старті»). Але це не заважало Артему стабільно набирати 10,1 в середньому за матч, плюс, були лідером «Говерли» за перехопленнями – 1.4 в середньому за гру. До того ж, саме дальні влучанні Водолазського допомагали «ведмедям» по ходу сезону. Досвід є досвід!

Кращий новачок – Рафаїл Хрисостоміді

20-річний захисник приєднався до «Прикарпаття-Говерли» вже по ходу сезону 2022-2023 (раніше виступав за «Запоріжжя»). У 18-ти матчах за наш клуб Рафаїл в середньому забивав 6.1 очки за 16 хвилин на паркеті. Але впевнені, що головні здобутки Хрисостоміді ще попереду!

«Splash brothers» сезону – брати Тимофійчуки

Брати-близнюки Арсен та Максим Тимофійчуки – унікальний родинний дует в баскетбольній Україні, який у сезоні, що минув, дебютували в Суперлізі. До нього на початку 2010-х у найвищому дивізіоні куражилися брати Кривичі – Ігор та Ростислав. Але їх час вже давно пройшов, тож настав час франківських «Splash brothers»!

Містер прорив – Андрій Лонюк

Захисник Андрій Лонюк – отримує номінацію «Містер прорив». І не випадково, адже його проходи під кільце і кидки з неймовірних позицій – стали фірмовими. У сезоні, що минув, фактичну більшість своїх кидків №9 забив у проходах (44%).

Джентльмен сезону – Володимир Дроздов

0.8 фолів за гру – такий показник мав форвард Володимир Дроздов у 22-х зіграних поєдинках. Саме він став найбільш коректним гравцем «Прикарпаття-Говерли» у сезоні, що минув, заробивши за сезон усього 19 персональних зауважень. Браво, джентльмен!

MVP (найкорисніший гравець) – Сергій Старцев

Капітан нашого клубу провів блискучий сезон, будучи одним з найяскравіших гравців Суперліги 2022-2023. Довший час саме Старцев очолював рейтинг бомбардирів (15.1 в середньому), а також до останнього претендував на нагороду імені Білостінного (467 набраних очок). При цьому влучив з гри 43% кидків. Окрім того, Сергій ще й став шостим асистентом за підсумками чемпіонаті (4.4. в середньому). 25-річний захисник неодноразово потравляв до збірних туру та ставав MVP у більшості переможних матчів.

«Золотий резерв» – Богдан Гаврилов, Костянтин Пунда, Артем Музиченко, Антон Литвинов та Тарас Малиш

Нинішній сезон 2022-2023 став дебютним у Суперлізі й для найближчого резерву нашого клубу. Попри свою молодість, вони вже відчули на собі високий рівень змагань, що стане хорошим досвідом для майбутніх виступів. Попереду у квартету – чемпіонат молодіжної та студентської ліги! Тож Гаврилов, Пунда, Музиченко та Малиш націлені тільки на перемоги та найкращі результати.

Символічна п’ятірка сезону – М. Тимофійчук, С. Аврахов, І. Чугунов, С. Старцев, С. Лесик

ТОП-5 складена на основі рейтингу «+/-», який показує різницю очок у період, коли гравець знаходився на майданчику. Саме за такими обрахунками, до оптимальної п’ятірки 2022-2023 потрапили Макс Тимофійчук, Сергій Аврахов, Ілля Чугунов, Сергій Старцев та Степан Лесик. Проте мова йде суто про математичні підрахунки, а ми, звісно, ж розуміємо, що кожен гравець є невід’ємною частиною нашої команди «Прикарпаття-Говерла-КФВ»!

Сезон у Суперлізі 2022-2023 завершено! Але попереду на молодих «говерлян» чекають матчі Молодіжної та Студентської ліги! А це означає, що на вболівальників очікують нові позитивні емоції, які, без сумніву, подарує наш «золотий резерв»!

БК “Прикарпаття-Говерла”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *