Кардинал-Рівнестандарт – володар Vbet Кубку України з футзалу

Інші

30 квітня завершився розіграш чергового Кубку України з футзалу, який цього разу зібрав 34 команди з усієї країни. Фінальна частина змагань відбулася у Львові, де 8 найкращих команд боролися за головний трофей. Фінальний матч вийшов особливим – його учасники ще жодного разу не завойовували цей трофей.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну український футзал став на паузу, але вже восени помалу став знову набирати обертів – стартував новий сезон Екстраліги, а вже наприкінці листопада відбувся і перший попередній етап розіграшу Кубка України. Обидва змагання тепер відбуваються під прапором компанії Vbet, яка спеціалізується на азартних розвагах. Крім спонсора повернувся й інтерес уболівальників, тож різні акції від букмекерів та казино знову стали актуальними. Ельслотс промокод, наприклад, дозволяє розпочати гру на вигідних умовах.

Кардинал-Рівнестандарт розпочав свій шлях до довгоочікуваного трофея зі стадії ⅛ фіналу, де обіграв львівський in.IT з рахунком 5:1 та 4:1. Їхній майбутній суперник по фіналу зустрівся відразу ж із титулованим івано-франківським Ураганом, у першому матчі здобувши перемогу 3:1, а у другому поступившись 0:1. На стадії чвертьфіналу обидва майбутні фіналісти особливих проблем на своєму шляху не зазнали, залишивши ворота сухими – Кардинал впевнено розібрався з Athletic Futsal з Дніпра (5:0), а кияни вибили з розіграшу Черкасиобленерго (6:0).

Півфінали зіграли вже наступного дня. ХІТ зустрічався з добре знайомим Рятувальником, обидві команди перебувають в одній підгрупі у чемпіонаті країни, тож здобув впевнену перемогу з рахунком 8:1. А ось фанатам Кардинала довелося понервувати – їх суперником стала львівська Енергія, яка завжди вважається одним із фаворитів турніру. Основний час півфінальної зустрічі закінчився з рахунком 1:1, і лише в серії пенальті Кардинал виявився точнішим.

Фінальний матч та історія виступів у Кубку

Як і належить фінальному матчу, зустріч ХІТа та Кардинала вийшла драматичною – вже за 5 хвилин після стартового свистка кияни зуміли повести в рахунку завдяки зусиллям Євгена Жука і навіть зберегли перевагу до перерви. Втім, уже на 5 хвилині, але вже другого тайму, вдалий розіграш стандарту дозволив Кардиналу відновити паритет, а гра знову перейшла до серії післяматчевих пенальті. Вдалим у цій лотереї знову виявився Кардинал-Рівнестандарт – вирішальний удар Євгена Сірого відбив Ілля Бакінський.

За підсумками змагань організатори вручили й індивідуальні нагороди футзалістам:

  • Ілля Бакинський (Кардинал-Рівнестандарт) – найкращий воротар;
  • Сергій Журба (ХІТ) – найкращий гравець.

Не можна не відзначити жахливу невдачу киян у вирішальних матчах. ХІТ вже вшосте впритул підбирається до бажаного трофею, але зробити останній крок ніяк не може. Для Кардинала це лише другий похід за Кубком – у 2011 році команда з Рівного поступилася трофеєм львівській Енергії, 1:2.

У Чемпіонаті України при цьому ХІТ виглядає більш ніж переконливо – після 22 ігор кияни лідирують у групі Центр з великим відривом, поступившись лише одного разу. У Кардинала статистика не така бездоганна – команда закріпилася у середині турнірної таблиці групи Захід, маючи після 22 ігор 27 очок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *