“Прикарпаття” поступилось “Карпатам”

Футбол

Зовсім недавно суперники грали в Кубку України, проте як же відрізняються ці матчі! Тоді Карпати привезли в сусідню область резервний склад, дещо здобрений кількома більш досвідченими гравцями. Тепер Маркевич виставив оптимальний склад, до того ж, у запасі приберіг низку, як для Першої ліги, зірок. Зокрема, захисник Векляк після результативної помилки в попередньому матчі з Буковиною (2:1) зайняв місце в запасі. Зате знову на місці лівого хава вийшов оборонець Саків

Тим не менш, оперативно заволодіти перевагою Карпати не змогли. Кілька стандартів (один із них навіть намагався замкнути центрбек Мизюк, який нарешті прорвався в стартовий склад), кілька атак без завершення – дебютний відрізок пройшов біля воріт Герича майже в спокої. А от прикарпатці, навіть незважаючи на питання щодо здоров’я кількох гравців, витримали натиск львів’ян і перевели гру до чужих хвилин.

Десь на 20-й хвилині після поперечного пасу Букайкчийського Соловйов влучав у площину воріт – першим сейвом відзначився воротар Кожухар. Буквально через півтори хвилини вже Француз замикав кутовий із лівого флангу – і тепер голкіпер реагував на удар прямо з воротарського майданчика. 

Львів’яни прагнули перехопити ініціативу й забити: ось уже Іґор після подачі Полегенька головою направив м’яча над воротами, а дальній удар Чачуа, вірогідно, був би небезпечним, але Герич справився з ним після рикошету від свого захисника. Могли забивати й Підлепенець (після скидки надто зближувався з воротарем) з Іґорем. Але на другий тайм команди вийшли за нулів на табло. 

Сподівання на другий тайм покладали обидва тренери. Про це свідчила і велика кількість замін, і значні перестановки, до яких вдалися Прикарпаття та Карпати. Проте значно оживити гру не вдавалося. Згадаємо неточний штрафний Чачуа, проте у господарів один тільки Хома кілька разів втікав від суперників. Зокрема, свій рейд на 72-й хвилині завершував небезпечним ударом, але не влучив у дальню дев’ятку. 

І ось у ці хвилини, коли прикарпатці, напевно, самі повірили в свої сили, Карпати спіймали їх і відкрили рахунок. Вперед рішуче пішов Іґор і вже в карному майданчику завалився на газон. Арбітр призначив пенальті, який впевнено реалізував бразилець – 0:1. Іґор Невес Алвес відзначається результативною дією в кожному турі (два голи та один асист). Останні хвилини за мінімального рахунку виявилися напруженими, претендували на пенальті господарі, проте рахунок більше не змінився. В чемпіонаті Карпати штампують перемоги з різницею в один гол, тож беруть реванш у Прикарпаття за виліт із Кубка. 

Герой матчу: Іґор Невес Алвес (Карпати)
Досвідчений нападник вів гру львів’ян у центрі поля, традиційно був одним із найактивніших у гостей і брав на себе стандарти. Саме він на досвіді заробив пенальті, витиснувши максимум із епізоду, де суперник не проявляв жорсткості. 

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 3 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 0:1
Гол:
 Іґор (78, пенальті).

Прикарпаття: Герич, Шинкаренко, Швець, Француз, Писко, Геник (Тітаєвський, 46), Михальчук, Соловйов (Стаднік, 46), Сьомка (Попчук, 59), Бучакчийський (Романов, 85), Барчук (Хома, 66). Запасні: Бобинець, Демків, Дмитрук, Матушевський, Радульський, Рудюк, Титов.
Карпати: Кожухар, Мизюк, Порох, Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 68), Саків (Картушов, 46), Підлепенець (Костенко, 90+2), Чачуа, Іґор (Сидун, 90+3). Запасні: Ільющенков, Векляк, Романюк, Едуардо, Галенков.
Попередження: Шинкаренко (8), Француз (39), Сьомка (49), Барчук (52), Стаднік (62), Герич (70), Хома (90+3) – Демченко (70), Полегенько (70).

11 серпня 2023 року. 16:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +27 С.
Арбітр: Є.Цибулько (Черкаська обл.). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Житомир), М.Близнюк (Харків).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).


Західне дербі в Івано-Франківську, арбітр допомагає Карпатам

В минулому турі підопічні Мирона Маркевича на своєму полі перемогли “Буковину” (2:1). А от “Прикарпаття” у новому сезоні поки ще не святкувало перемогу. Нещодавно, 2 серпня, ці суперники вже зустрічалися в Івано-Франківську, де в кубковому матчі перемога була на стороні івано-франківців.

Львів’яни прогнозовано більше контролювали м’яч, але варто віддати належне господарям, які при першій можливості вибігали в атаку. Гра “Карпат” на початку зустрічі не вражала. Роботи у голкіпера “Прикарпаття” не було. Підопічні Мирона Маркевича відверто розчаровували. Це взагалі не “чемпіонський” футбол.

Відразу після перерви характер гри не змінився. Футболісти “Карпат” продовжували грати пасивно, не створюючи жодних проблем захисникам суперника. Сумний футбол, який не додавав позитивних емоцій вболівальникам. За рахунок чого гості намагалися забивати? Про недооцінку не варто говорити, адже в Першій лізі зараз немає прохідних матчів. Де ті “Карпати”, які заявляли про свої амбітні цілі напередодні сезону?

На 76-й хвилині Невес у боротьбі з Французом завалився на газон, і арбітр призначив пенальті. Здається, що порушення правил у цьому епізоді не було. 11-метровий реалізував легіонер “Карпат” – 0:1. Ось так одне неоднозначне рішення арбітра може зламати всю гру. Відігратися господарі не змогли. Таким чином, львів’яни вистраждали мінімальну перемогу.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *