Сергій Старцев: “Усі налаштовані по-бойовому, завдання – перемагати у кожній грі!”

Баскетбол ТОП

Напередодні старту нового чемпіонату Суперліги Favbet, пресслужба БК «Прикарпаття-Говерли-КФВ» поспілкувалася з капітаном команди Сергієм СТАРЦЕВИМ, який поділився власними очікуваннями від чемпіонату, зокрема, домашнього баблу в Івано-Франківську.

– Сергію насамперед розкажи, як команда готувалася до нового сезону. І в як би ти оцінив форму «Прикарпаття-Говерли» напередодні старту нового чемпіонату?

– Підготовка до сезону була дуже гарна. У міжсезонні ми зібралися досить рано, працювали весь серпень, більше над фізичною підготовкою. Далі – ближче до сезону, почалися контрольні матчі, які непогано зіграли. Додалися до складу декілька нових гравців, що нам додало впевненості та потуги, якщо можна так сказати. Непогано зараз ми виглядаємо, практично всі готові до старту нового сезону.

– Як тобі грається з новачками? Це нові для тебе гравці, чи вже довелося виступати з ними раніше?

– Звичайно ж ми їх знали особисто. Десь перетиналися, хтось на рівні збірних, дехто на рівні інших команд. Саме тому вони відносно легко влилися у колектив. Зараз у нас гарна, робоча атмосфера, хороша «хімія» в команді. Усі налаштовані по-бойовому, налаштовані – перемагати в кожній грі, адже напружено працювали у міжсезонні.

– На твою думку, яким чином допоможе команді бігмен Євген Жулавський, який тільки нещодавно приєднався до складу?

– Щодо Євгена, то він ще молодий гравець, вливається в колектив. Можливо десь йому бракує досвіду на рівні Суперліги, але він дуже старається, працює над собою. Думаю, якщо тренер буде йому довіряти, то він розкриє себе.

– Найближчі три дні на «Прикарпаття-Говерлу» очікує домашній бабл. Як оціниш суперників, з якими доведеться змагатися?

– Серед наших суперників найбільш сильними виглядають «Черкаські Мавпи». У них гарний тренер, який приєднався посеред минулого сезону (Сліпенчук. – ред.), вони провели гарну комплектацію складу, зокрема, взяли досвідчених Агафонова та Кальніченка, плюс, запросили двох легіонерів.

Водночас, складною буде й перший наш матч баблу проти «Київ-Баскету», який теж має трьох легіонерів. Вони минулого року боролися за медалі, але трохи їм не вистачило. Це буде вкрай важлива для нас гра, адже вона відкриватиме сезон.

Третій матч в нас проти команди з Луцька, яка стане своєрідним західноукраїнським дербі. Принципова гра принципових суперників. Теж на неї налаштовуємось.

– Те, що команда розпочинає новий чемпіонат на домашній арені, наскільки це важливий фактор, як вважаєш?

– Для нас це надзвичайно важливо, адже це наш рідний майданчик, на якому ми тренуємося, тож тут завжди особлива атмосфера. І навіть є певним принципом – «захистити свій дім», тобто власний майданчик.

– Чи можна сказати, що для «Говерли» цей сезон є певним викликом, адже команда укомплектована виключно українцями, та ще й більшість місцевих вихованців, на відміну від суперників, левова частка яких має у своїх ростерах легіонерів?

– Якщо відверто, то немає такої принциповості на рахунок легіонерів. Є принциповість йти від гри до гри та перемагати кожного суперника. Особливо принципових опонентів, таких як, приміром, Львів. Більше до цього є принциповість.

– Але ж ми чудово розуміємо, що той самий Львів, Рівне чи Луцьк, запросивши легіонерів, прагнуть скласти конкуренцію, у тому числі, й «Прикарпаття-Говерлі»…

– Так, зараз така ситуація склалася, через війну, що не вистачає баскетболістів, адже багато хто виїхав за кордон. Тож на всіх не вистачає цієї якості. Хоча, навіть і у довоєнний час було багато легіонерів. Зараз ситуація така сама. Якщо ти прагнеш конкурувати – потрібно шукати якісних гравців, і не обов’язково американців. Саме таким вважаю запрошення до нашого клубу Іллі Кабацюри, який суттєво підсилив наш склад. Не менш важливим для нас є підписання й Павла Горобчека.

– Розумію, що чемпіонат тільки-но стартує, але які в тебе відчуття зараз стосовно того, яке місце під силу завоювати «Говерлі» у нинішній Суперлізі Favbet?

– В нас така команда, яка ставить перед собою виключно високі цілі та завдання. Передусім – це перемоги у кожному матчі. І якщо буде такий потужний настрій та бойовий дух, результат прийде сам по собі.

– За підсумками минулого сезону 2022-2023 Сергій Старцев був одним із кращих скорерів Суперліги. У новому сезоні, як вважаєш, тобі вдасться продемонструвати такі ж класні бомбардирські якості?

– Я думаю кожен баскетболіст, хто себе поважає та напружено працює, впевнений у собі. Я у собі впевнений, але бути кращим бомбардиром сезону – це не першочергове моє завдання. Я не проти забивати на п’ять очок менше, головне щоб команда завдяки цьому більше перемагала.

– Як ти себе почуває в Івано-Франківську? Наскільки близьким для тебе стало це прикарпатське місто?

– Івано-Франківськ зараз для мене – справді як рідне місто. Я народився у Кривому Розі, де провів велику часину свого життя. У Франківську я вже третій рік. Цього літа я теж залишався тут, майже не їздив додому, адже ми працювали з тренерами, готувалися до сезону.

Щодо самого міста, то воно чудове, класні люди тут живуть. До то ж, досить близько гори. Можна виїхати на відпочинок, коли є вихідний день. Тому я кайфую від цього. Це був один з факторів, чому я сюди повернувся перед початком минулого сезону. Звичайно ж подобається сама команда «Прикарпаття-Говерла», подобаються люди, які працюють в клубу, вболівальники, які нас палко підтримують.

– Плюс, мабуть, саму тут більше почуваєш себе у безпеці…

– В даній ситуації, яка склалася зараз, у зв’язку з війною, безпека – це один з ключових факторів. Коли почалася повномасштабна війна, я прожив майже пів року там, де сирени майже кожну годину, тож чудово розумію що таке небезпека. Тут справді дещо спокійніше. А особисто для мене та моїх близьких це вкрай важливо.

– Насамкінець, твої побажання шанувальникам баскетболу та вболівальника «Прикарпаття-Говерли».

– Хочеться подякувати нашим вболівальникам та всім тим, хто нас підтримує. Ми це дуже відчуваємо, нас це надзвичайно мотивує. Зараз певні розмови ходять про повернення фанів на трибуни, будемо сподіватися що це справді відбудеться, адже ваша підтримка дуже допомагає нам, гравцям, та тренерам. Користаючись нагодою, хочу побажати всім українцям мирного неба, щоб у нас все було добре і війна якнайшвидше закінчилася. Слава ЗСУ!

БК “Говерла”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *