Франківка Христина Ботюк – найстарша футболістка в ЧУ!

Футбол

Футбол, футзал, плавання, баскетбол, гандбол, спортивна гімнастика, хокей на траві – все це про спортивні активності Христини Ботюк колись і зараз, якщо вірити Вікіпедії.

У пані капітан “Прикарпаття-ДЮСШ №3” чимало звитяг та особистих досягнень на всеукраїнському рівні, серед яких виділяємо чемпіонство з калуським “Нафтохіміком” (2007) та звання найкращої бомбардирки ЧУ (2006).

Зараз в Христини Олександрівни є ще один статус – найстаршої футболістки українського чемпіонату. А ще в неї сьогодні день народження! З цієї нагоди 44-річна гравчиня відповіла нам на декілька питань.

– Вам часто дістається по ногах від молодих, отримуєте пошкодження, скільки разів вже казали собі, що тепер точно стоп?

– Частенько. Чемпіонат зараз дуже слабкий. Чомусь гравці не задумуються, що нанести травму іншому гравцеві це непрофесіоналізм. Можна забрати м’яч не травмуючи гравця. Я за свою кар’єру не мала жодної червоної картки. Остаточно стоп ще собі не сказала, бо люблю футбол. Але важко грати коли ти в команді одна професійна гравчиня. Кожен раз готуємо гравців і думаю – ну наступний сезон зможемо вже цим складом здобути медалі, але не так відбувається. Кращих забирають інші команди і приходять знову нові. Кожен склад команди потрібно формувати хоча б один сезон.

– Як оціните свій статус найстаршої діючої футболістки вітчизняного чемпіонату?

– Я взагалі роки не рахую, лише перед днем народження.

– Чи є бажання встановити якийсь недосяжний рекорд в ЧУ (зараз відомий приклад у чоловіків є – 57-річний граючий президент одеської “Реал-Фарми” Микола Лиховидов)?

– Ніколи в думках не було про якісь рекорди, якось так само собою відбувається.

– Ви зараз травмована, як з цим справи? Побачимо весною вас знову в грі?

– Так, травма є! Для відновлення є час, все залежить від мене. Я це роблю, маючи вже досвід. Знаю, що потрібно попрацювати, щоб відновитись. Думала на грі, що все – закінчила, бо був хруст такий. В думках одразу що хрестоподібна зв’язка, але все дивом обійшлось. Значить ще пограєм. Знаєте, що мене бісить? Коли кажуть – О, ти ще граєш?! Я не рахую роки, можна і в 20 не бігти.

Від нашої спільноти та від імені вболівальників бажаємо Вам швидкого відновлення та повернення на поле, міцного здоров’я, многая літа! Нехай оминають стороною всі негаразди і збуваються всі мрії! Всіх благ! Перемоги і мирного неба!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *