Євген Мурзін: “Потрібно зробити висновки та поскоріше забути цю гру”

Баскетбол

Збірна України зазнала поразки в першому матчі кваліфікації чемпіонату Європи-2025, поступившись Сербії з рахунком 40:82.

Для Євгена Мурзіна це був дебютний офіційний поєдинок на чолі жіночої національної збірної. Одразу після гри він підбив її підсумки, виділив три компоненти, які головним чином вплинули на результат, назвав позитивні моменти і закликав вболівальників підтримати збірну у наступній номінально домашній грі проти Португалії.

“Програвши, здобули гарний досвід. Всі гравчині були задіяні у грі і це один із небагатьох плюсів, про які я можу сказати після цього матчу.

Сербія мала тотальну перевагу передусім під щитами. Взагалі я відзначив би три компоненти, які вплинули на результат гри. По-перше, програний підбір під нашим щитом – сербки зробили 19 підбирань в атаці. Другим компонентом стали 27 втрат, напевно, майже половина з них були зроблені на нашому введенні або внаслідок прийнятого неправильного рішення при передачах. Третій компонент – реалізація наших триочкових кидків (16,7% при 30 спробах).

Були гарні моменти: виводили гравців на вільні кидки, був рух м’яча. Ми змогли перебудуватись після першої половини і жорсткіше зіграти у захисті – якщо за перші дві чверті ми пропустили 49 очок, то у другій половині уже 33.

Зараз нам потрібно зробити висновки, поскоріше забути цю гру та безпосередньо готуватися до Португалії.

Хочу звернутись до вболівальників. Усіх запрошую підтримати збірну України у Ризі. Нам потрібна ваша підтримка. Хочемо відчути вашу енергію, нам вона потрібна. Зараз вивчимо гру Португалії проти Північної Македонії, буде інформація, у нас буде два тренування, готуватимемося”.

Матч Україна – Португалія у відборі на Євробаскет-2025 відбудеться у неділю, 12 листопада, у Ризі в Олімпійському центрі. Початок гри о 18:00.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *