“Рятівник” Дрекало, герой останніх секунд Димидюк та тренер авторів сенсації – символічна збірна 3 туру Чемпіонату області

Футзал

У Городенку вперше за 4 роки повернувся обласний футзал, сенсація від “Вовків” та традиційна символічна п’ятірка – презентуємо все найцікавіше у 3 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 3 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 2 матчі (7 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Місце у воротах символічної збірної сьогодні віддаємо голкіперу “Вовків” Олегу Орищуку. Саме його надійна гра на лінії наприкінці зустрічі з “Галією” дозволили коломиянам стати авторами головної сенсації ігрового тижня. До того ж, “Вовкам” цілу гру довелось грати “другим номером”, тож роботи в Орищука було хоч греблю гати.

Універсали
Богдан ДРИГАН (“Пробій” Городенка)
Статистика: 2 матчі (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Гравці “Пробою” на старті сезону “стріляють” лише дублями. Якщо у грі 1 туру двічі відзначився Роман Кордоба, то у матчі з “Ураганом-2-КФВ” роль лідера на паркеті приміряв Богдан Дриган. Універсал городенківців двічі дальніми ударами вражав ворота юних “драконів” і тим самим став одним з головних творців першої домашньої перемоги своєї команди.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 2 матчі (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 2

Універсал “Рибака-АСК” Андрій Дрекало зібрав фул-хауз з “двійок” – у двох матчах забив два м’ячі і вдруге поспіль потрапив до нашої символічної збірної. У матчі проти “Фурнітури-Експрес 24” Андрій яскраво проявив себе на паркеті у складі першої четвірки, а наприкінці вже у статусі “воротаря-ганяли” врятував для ямничан нічию.

Віталій НАЗАРІЙЧУК (“Варатик” Коломия)
Статистика: 3 матчі (4 голи, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Доволі нечасто до нашої п’ятірки найкращих входять футзалісти команд, які зазнавали поразок. Втім, випадок Віталія Назарійчука унікальний – гравець “Варатика” став MVP ігрового тижня. В активі молодого футзаліста чотири бали за рейтингом ефективності (хет-трик та один асист) і це найкращий показник в турі. Втім, навіть такий особистий результат не допоміг коломиянам розжитись очками, адже злим генієм команди став…

Сергій ДИМИДЮК (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)
Статистика: 3 матчі (4 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

…”рухівець” Сергій Димидюк. Саме влучний удар Димидюка за 3.1 (!) секунди до фінальної сирени підбив остаточну перемогу “Руху-КГ” у божевільному поєдинку – 6:5. В цілому ж футзаліст був одним з найкращих на паркеті у складі “Руху-Контиліум Груп” (2 голи), а його холоднокровності на останніх секундах позаздрять навіть професійні виконавці.

Тренер туру
Любомир КОРНУТА (“Вовки” Коломия)
Статистика: 3 матчі (1 перемога, 2 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 1

Напередодні матчу коломийських “Вовків” та “Галії” мало хто міг сподіватись на сенсацію. Ба більше, коли Сем’янчук в дебюті вивів господарів паркету вперед, шансів на позитивний результат коломиян ставало все менше. Втім, іншої думки були підопічні Любомира Корнути. Протягом двох хвилин два вдало реалізовані штрафні удари перевернули все з ніг на голову і на перерву лідерами пішли саме гості. У другому таймі Вишиванюк шокував “галійців” втретє – 1:3. Майже одразу Третяк скоротив відставання і заключні хвилини стали по-справжньому гарячими. Та успішна реалізація тренерських задумів в обороні, дисциплінована гра “Вовків” без м’яча та надійний Орищук у воротах стали запорукою перемоги коломийської дружини.


Головні події 3 туру Чемпіонату області

Гол туру
Богдан ДРИГАН (“Пробій” -> “Ураган-2-КФВ”)

3 тур знову оновив рекорд результативності сезону – всього протягом чотирьох матчів суперники 25 разів вражали ворота один одного. Серед чверті сотні влучних ударів відзначимо перший гол Богдана Дригана у ворота “ураганівців” – універсал “Пробою” чудово зловив м’яч злету і пробив точно в ціль.


Сейв туру
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)

Вдруге поспіль у номінації “Сейв туру” перемагає голкіпер “Рибака-АСК”. Цього разу це Василь Кучера, який в останній момент врятував після ближнього удару головою у виконанні Олега Блонського.


Асистент туру
Юліан ГОРБАТИЙ (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)

Відверто кажучи, минулого разу, коли започаткували цю номінацію, щоб відзначити досягнення Василя Блащука, ми й не здогадувались, що за тиждень матимемо ще одного суперасистента. У 3 турі це звання забирає Юліан Горбатий з “Руху-Контиліуму Груп”. Юліан, як в кращі роки в “Урагані”, тричі (!) асистував партнерам по команді і став одним з ковалів перемоги над “Варатиком”. Що цікаво, “ексураганівець” разом зі вже згаданим Василем Блащуком та Ігорем Крамарем наразі очолює рейтинг асистентів ліги.

Комбінація туру
Савчук-Гайдичук-Савчук (“Вовки” Коломия)

Комбінацію туру за версією нашого порталу виконали футзалісти “Вовків” під час другого м’яча у ворота “Галії”. Сергій Гайдичук та Олександр Савчук “зметикували” на двох під час розіграшу штрафного і останній більярдним ударом забив свій дебютний гол в сезоні.


Подія туру
Повернення футзалу обласного рівня до Городенки

Цифра туру
1751

Одразу дві номінації звітного туру ми об’єднали в одну нотатку. І обидві стосуватимуться спорткомплексу ДЮСШ у Городенці. Ще б пак, адже паркет місцевої арени вперше з 2019-го (!) року прийняв поєдинки обласного рівня. Востаннє матч чемпіонату області у СК ДЮСШ відбувся 3 березня 2019-го року – тоді ще СК “Городенка” у “золотому” (як його охрестили вболівальники та експерти) матчі обіграла франківський “Трейдзахідбуд” (3:2), потіснила “будівельників” з вершини таблиці та вперше в історії городенківського футзалу виборола звання чемпіонів Івано-Франківщини.

Емоції чемпіонів області 2018/19 / Фото – АМФІФО

І ось через 1751 день або 4 роки, 9 місяців та 15 днів Городенка знову прийняла обласні футзальні баталії. Цього разу господарі виступали під брендом НК “Пробій”, а суперниками городенківців стали дублери “Урагану”. “Пробійці” не мали права оступитись у такий пам’ятний день, тож підопічні Тараса Панчука зробили все, щоб потішити місцевих шанувальників футзалу позитивним результатом. Їм це вдалось сповна і дубль Богдана Дригана став переможним для господарів – 2:1 на користь “Пробою”.

Фішка туру

Що цікаво, в обидвох вищезгаданих поєдинках з різницею в 1751 день зіграли лише п’ятеро футзалістів. І всі п’ятеро представляють сьогоднішній “Пробій”. Універсал Ігор Білик у 2019-му був лідером “золотого” складу “Городенки”, тоді як Святослав Рибак, Назарій Самочко, Тарас Воробець та Юрій Іванишин виходили на паркет спорткомплексу Городенківської ДЮСШ у формі “Трейдзахідбуду”. Відзначимо, що Іванишин оформив дубль у матчі чотирирічної давності, а Білик за 26 (!) секунд до фінальної сирени забив чемпіонський м’яч господарів майданчика.

Вабанк туру
Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК”)

Ще одна подія, яка не могла опинитись поза нашою увагою – це камбек “Рибака-АСК” в центральному матчі ігрового тижня. За трохи більше ніж за 5 хвилин до фінальної сирени за рахунку 1:3 керманич “рибаків” Іван Скіцко пішов у вабанк, випустивши Андрія Дрекала у якості “п’ятого” універсала. Рішення виявилось більш ніж правильним – вже за хвилину розіграш “зайвого” приніс свої плоди і Тарас Береговський сквитав один м’яч. Далі гості лише нарощували оберти і апогеєм зустрічі стала остання хвилина, коли вже сам Дрекало у воротарській футболці влучив у дев’ятку та здобув один пункт для “Рибака-АСК”.

Індивідуальна статистика після 3 туру чемпіонату області

Кращі бомбардири:
1. С. Димидюк (“Рух-Контиліум Груп”), В. Назарійчук (“Варатик”), А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 4 голи;
2. В. Іваничук, І. Крамар, Р. Гаврилюк (усі – “Фурнітура-Експрес 24”), Я. Сем’янчук (“Галія”), Т. Овчар (“Рух-Контиліум Груп”) – по 3 голи;
3. Р. Кордоба, Б. Дриган (обидва – “Пробій”), В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”), Р. Третяк (“Галія”), І. Головатюк, В. Комуніцький (обидва – “Варатик”) – по 2 голи.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар, В. Блащук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 4 асисти;
2. В. Блонський (“Галія”), В. Назарійчук (“Варатик”), В. Коробка (“Пробій”) – по 3 асисти;
3. С. Гайдичук (“Вовки”) – 2 асисти.

Кращі за ситемою гол+пас:
1. В. Назарійчук (“Варатик”) – 7 (4 голи + 3 асисти);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 7 (3+4);
3. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 (2+4);
4. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 5 (4+1).

Автоголи:
1. В. Назарійчук (“Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *