Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Кіпр, Польща

Футбол

Розпочинаємо підбивати підсумки виступів наших краян в осінній частині футбольних змагань.

Олександр Романчук (ФК “Дебрецен” Угорщина)
14 матчів в лізі (3 попередження), 2 матчі в кубку (1 гол), 4 матчі в Лізі Конференцій УЄФА (1 попередження)


Одразу два дебюти спіткали захисника Олександра Романчука в осінній частині сезону. Завдяки минулорічній “бронзі” оборонець разом з “Дебреценом” дебютував у єврокубках. “Локі” розпочали свій шлях у другому кваліфай-раунді Ліги Конференцій УЄФА, де спочатку здолали вірменський “Алашкерт” у серії пенальті (1:0, 1:2), а в наступному колі були розгромлені віденським “Рапідом” (0:0, 0:5). Наш земляк взяв участь у всіх чотирьох матчах на євроарені. Ще один дебют стосується кубка країни – у матчі третього раунду змагань проти “Егрі” (2:1) захисник відзначився першим голом в угорському етапі кар’єри. Натомість у чемпіонаті країни “Дебрецен” продовжує боротьбу за медалі, посідаючи п’яту позицію і відстає від “Фехервара”, що йде третім, всього на п’ять залікових пунктів.

Ернест Романчук (ФК “Дебрецен ІІ” Угорщина)
11 матчів в лізі (1 попередження)


Молодший брат Романчука Ернест влітку поточного сезону перебрався до дублюючого складу “Дебрецена”, який виступає у ІІІ дивізіоні угорського футболу. Всього в активі півзахисника 11 матчів в лізі, в яких “напрацював” на одне попередження. За підсумком осінньої частини сезону резервісти “локі” посідають четверту позицію групи “Північно-Східна” і зберігає непогані шанси на підвищення у класі.

Ігор Худоб’як (“ПО Ксілотімбу 2006” Кіпр)
12 матчів в лізі (1 гол, 3 попередження)


Легендарний Ігор Худоб’як влітку змінив клуб на Кіпрі, уклавши угоду з “ПО Ксілотімбу 2006”, що виступає у другому дивізіоні. “Худік” став не лише основним футболістом у складі команди, а й отримав капітанську пов’язку. Всього 38-річний півзахисник відіграв 12 поєдинків, в яких відзначився одним голом та трьома попередженнями. “ПО Ксілотімбу 2006” за підсумками осінньої частини сезону посідає 13-ту сходинку таблиці і за два тури до завершення першого етапу втратив шанси вийти до “Чемпіонської” групи та боротиметься за збереження прописки в дивізіоні.

Марина Погрібняк (“Гідротрак” Радом, Польща)
10 матчів в лізі (4 голи, 3 попередження), 2 матчі в кубку (1 вилучення)


Виблискувала у новому клубі восени і вихованка ДЮСШ №3 Марина Погрібняк, яка влітку змінила “Маркус” з Гдині на радомський “Гідротрак”. Всього у І польській лізі прикарпатська форвардиня відіграла 10 матчів, в яких забила 4 м’ячі та заробила 3 попередження, а також провела два поєдинки у Кубку Польщі (1 вилучення). “Гідротрак” на зимову перерву пішов на сьомій сходинці І ліги та зупинився на стадії 1/16 фіналу кубка країни.

1 thought on “Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Кіпр, Польща

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *