Надійний Кучера, автори дублів та тренер-камбек⁶ер – символічна збірна 4 туру Чемпіонату області

Футзал

Феєричний камбек у центральній грі, “пробійці” відзначаються лише дублями та традиційна символічна п’ятірка – презентуємо все найцікавіше у 4 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 4 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 3 матчі (5 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Звісно, впевнена гра голкіпера – це запорука успіху команди. До того ж, коли страж воріт ловить кураж у поєдинку проти прямих конкурентів в боротьбі за титул. Тому сьогодні вперше до нашої збірної потрапляє Василь Кучера з “Рибака-АСК”. У двох пропущених м’ячах “рибаків” його аж ніяк не звинуватиш, а от рятував свою команду не раз, за що заслужено потрапляє до числа найкращих.

Універсали
Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 3 матчі (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Поєдинок у Коломиї між “Вовками” та “Пробоєм” видався відверто не найцікавішим. Обидві команди грали обережно, багато часу приділяючи обороні власних воріт. Краще свої нагоди реалізували городенківці, у складі яких виділявся Руслан Харук. Саме його наполегливість, що втілилась у два забиті м’ячі, дозволила команді продовжити безпрограшну серію в чемпіонаті.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 3 матчі (3 голи, 1 автогол)
Потраплянь у збірну туру: 3

Втретє (!) поспіль Андрій Дрекало потрапляє до нашої збірної туру. Ще б пак, адже Андрій знову забиває вирішальний матч “рибаків”. Цього разу універсал продемонстрував, що грати потрібно до кінця і навіть, здавалось би, пересічний пас з ауту в центрі майданчика можна реалізувати у забитий м’яч.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 4 матчі (4 голи, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 2

Універсал “Галії” Роман Третяк у 4 турі виборов звання MVP туру. У переможному поєдинку проти “Варатика” футзаліст оформив 2+1 за системою “гол+пас” та став одним з головних творців тріумфального результату.

Іван ЗАЛІСЬКИЙ (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 2 матчі (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Франківська “Ревера” стала автором головної сенсації вихідних, відігравшись з 1:4 (!) та здобувши перший заліковий бал в сезоні 2023/24. Найбільше до сенсаційного результату доклався Іван Заліський, який двічі вражав ворота фаворитів і допоміг “реверівцям” оформити сенсаційну нічию.

Тренер туру
Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 3 матчі (2 перемога, 1 нічия)
Потраплянь у збірну туру: 1

У двох минулих матчах “Рибак-АСК” показав найкращу гру з п’ятим польовим. Ще б пак, підопічним Івана Скіцка вдалось п’ять (!) разів реалізувати штучну більшість і здобути потрібний результат – нічию у матчі проти “Фурнітури-Ескспрес 24” (3:3) та перемогу над “Рухом-Контиліум Груп” (3:2). До того ж, в обох поєдинках команда зуміла відігратись з “-2”, і в цьому, безсумнівно, заслуга керманича “рибаків” Івана Скіцка, який стає кращим тренером четвертого ігрового тижня.


Головні події 4 туру Чемпіонату області

Гол туру
Роман ТРЕТЯК (“Галія” -> “Варатик”)

Всього двох м’ячів не вистачило командам, щоб повторити рекорд результативності туру – цього разу у 4 матчах було забито 23 голи. Найбільше уваги заслуговує другий м’яч Романа Третяка у ворота коломийського “Варатика” – потужний удар під поперечку без шансів для голкіпера підбив остаточні 5:2 на користь “галійців”.


Сейв туру
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)

Знову у номінації “Сейв туру” перемагає голкіпер “Рибака-АСК” Василь Кучера. Цього разу страж воріт потягнув ближній удар від Пащака, вдало згрупувавшись та надихнувши партнерів по команді на камбек.


Асистент туру
Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия) / Іван ГОЛОВАТЮК (“Варатик” Коломия)

Цього разу у номінації “Асистент туру” перемагають одразу двоє гравців. Це Ігор Крамар з “Фурнітури-Експрес 24” та Іван Головатюк з “Варатика”. Обоє футзалістів за свої команди оформили по “асистентському” дублю, втім, не допомогли їм перемогти у звітному турі.

Комбінація туру
Легкий-Блонсьий-Красій (“Галія” Івано-Франівськ)

Триходівка Легкий-Блонський-Красій стала головною окрасою звітного туру. Ще б пак, змарнувати такий дотепний пас п’ятою від Блонського було б справжнім справжнім недбальством, тож дивимось і насолоджуємось!


Фішка туру
Дубль, дубль і знову… дубль

Саме таким гаслом можна охарактеризувати старт сезону для городенківського “Пробою”. Судіть самі – команда у трьох зустрічах забила суперникам по два м’ячі. У першій грі проти “Галії” дубль в активі Романа Кордоби, у матчі з “Ураганом-2-КФВ” двома м’ячами відзначився Богдан Дриган, а у недільній грі вже Руслан Харук двічі вражав ворота “Вовків”. І за показником кількості авторів дублів в сезоні народна команда впевнено лідирує.

Камбек туру
“Ревера” Івано-Франківськ

Стартовий відрізок сезону видався багатим на камбеки. Згадаємо хоча б як відігрувався “Варатик” у матчі проти “Рух-Контиліум Груп” (з 1:3 робили 3:3 по ходу матчу), камбеки “Рибака-АСК”, який минулого туру відігрався з 1:3 і звів гру до мирової, а цього тижня з 0:2 зумів перемогти. Втім, футзалісти “Ревери” зуміли перевершити всіх. Ще б пак, за 12 хвилин до фінальної сирени команда поступалась “Фурнітурі-Експрес 24” з рахунком 1:4. Різниця “-3” у матчі проти явного фаворита зламає будь-кого, але не “реверівців”. Їм вдалось майже неможливе – спочатку скоротили відставання до двох м’ячів, далі “посадили” фаворитів на п’ять фолів і за 6 (!) секунд до фінальної сирени заробили дабл-пенальті, реалізація якого і принесли команді таку бажану нічию.

Індивідуальна статистика після 4 туру чемпіонату області

Кращі бомбардири:
1. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 5 голів;
2. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), В. Назарійчук (“Варатик”), А. Ковальчук, І. Крамар (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Р. Третяк (“Галія”) – по 4 голи;
3. В. Іваничук, В. Блащук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”), Я. Сем’янчук (“Галія”), В. Комуніцький (“Варатик”) – по 3 голи.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 5 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 4 асисти;
4. І. Головатюк, В. Назарійчук (обидва – “Варатик”), В. Коробка (“Пробій”) – по 3 асисти.

Кращі за ситемою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (4 голи + 6 асистів);
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 (3+5);
3. В. Назарійчук (“Варатик”) – 7 (4+3);
4. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 (5+1);
5. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Третяк (“Галія”), Т. Овчар (“Рух-Контиліум Груп”) – 5 (4+1);
6. І. Головатюк (“Варатик”) – 5 (2+3);
7. В. Блонський (“Галія”) – 5 (1+4).

Автоголи:
1. В. Назарійчук (“Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *