Футбольний 2023-й: підсумки “дракончиків”

Футбол

Академія НФК «Ураган» розпочала свою роботу після місячних канікул, у серпні 2023-го. За цей час «дракончики» разом із наставниками провели сотні тренувань та десятки турнірів.

⚽️Про підсумки футбольного 2023-го – директор Академії НФК «Ураган» Володимир Слободян.

– До навчально-тренувальних занять приступило 17 груп віком від 2018-го до 2012-го р.н. Це близько 250 дітей. На початку серпня була спланована спортивно-масова робота Академії, де розписали участь команд у різноманітних турнірах. Зокрема, запланували участь чотирьох команд Академії у чемпіонаті області з футболу (ДЮФЛІФО). На даний момент завершилось перше коло змагань. У віковій категорії Ю-12 команда Академії «Ураган-І» зіграла 8 ігор без поразок і зі 100% показником очолює турнірну таблицю. Команда «Ураган-ІІ» теж зіграла 8 ігор. Із 13-ма балами займає 4 сходинку турнірної таблиці.

На даний момент усі команди Академії прийняли участь у 36 турнірах. Серед яких, я б виділив такі: «JAKO IF FOOTBALL CUP», який відбувся в Івано-Франківську, «LEO CUP» – масштабний турнір, який проходив у м. Винники на базі Академії Рух (Львів), турнір «Моршинська Осінь», який щороку приймає м.Моршин. Багато турнірів, в яких брали участь команди Академії були одноденними, які проходили у різних містах. Також хотів би виокремити участь команди Академії Ю-10 у турнірі «WRS ARENA CUP», який відбувся у польському Жешуві. Для дітей це була цікава поїздка, де вони здобули закордонний досвід. Були і не заплановані турніри, у яких приймали участь команди Академії. Це турнір «Зимовий Кубок» у вікових категоріях Ю-12 та Ю-11, де ми заявили теж 4 команди.

У всіх цих турнірах Академія не ставить за ціль – виграти. Ціллю участі команд в змаганнях є навчання кожного вихованця, навчитись використовувати ті технічні навички та тактичне мислення, які вивчаються на навчально-тренувальних заняттях, отримання дітьми ігрової і змагальної практики. Не менш важливою є і психологічна підготовка дитини, адже гравці не тільки виграють ігри, але і програють. Ми акцентуємо увагу дитини на те, що вона правильно зробила на футбольному полі, а ще на те, що не потрібно боятись помилятись, адже на даному етапі ми вчимося грати у футбол. І все, що ми робимо, починаючи від навчально-тренувального заняття і закінчуючи змаганнями, ми вчимося грати у футбол.

Звичайно і у нас є деякі проблеми. На даний момент ми не добрали дітей 2019 р.н., користуючись можливістю, хотів би запросити діток до нас на тренування. У зимовий період ми проводимо навчально-тренувальні заняття у комфортній спортивній залі Католицького ліцею Святого Василія Великого, що по вул. Шевченка. Крім того, у нас в Академії цілий рік не припиняється добір дітей у інші групи різних вікових категорій.

Якщо підсумовувати все те, що було у період з серпня до грудня 2023-го, то можна з легкістю сказати, що практично все, що було заплановане – виконали. Як я вище сказав, що у серпні було сплановано роботу Академії на сезон 2023-2024, тому на наступний 2024 рік стоїть завдання не відходити від планів і зробити все для того, щоб всі плани виконати. Насамкінець хочеться подякувати батькам груп Академії всіх вікових категорій за їхню віру та підтримку дітей, за всю допомогу, яку надають при проведенні навчально-тренувальних занять, а особливо в участі команд у змаганнях. Також велика подяка нашим ЗСУ, що у такий важкий час дають можливість дітям навчатись та займатись улюбленим видом спорту – футболом. Хочу всіх привітати з прийдешнім Новим Роком, побажати великого терпіння, міцного здоров’я та якнайшвидшої ПЕРЕМОГИ»,- підсумував Володимир Слободян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *