Жіноча збірна України 3х3 зіграє на кваліфікаційному турнірі на Олімпіаду

Баскетбол

Жіноча національна збірна з баскетболу 3х3 отримає право зіграти у відборі на Олімпіаду-2024. Це стало відомо після того, як завершився груповий етап першого кваліфікаційного турніру в Гонконгу.

Жіноча збірна України 3х3 є першою запасною серед європейських збірних на останній третій кваліфікаційний турнір в Дебрецені.

Для того, щоб увійти у число учасників третього відбіркового турніру українкам потрібно було, щоб на одному з перших двох путівку на Олімпіаду здобула європейська збірна.

В Гонконгу окрім господарок стартували Угорщина, Нідерланди, Азербайджан, Польща, Єгипет, Монголія та Чилі. Вони розігрують одну путівку на Олімпіаду.

За підсумком групового етапу визначилась четвірка збірних, які вийшли в плей-оф і в матчах на виліт визначать володаря ліцензії – півфінальні пари склали Угорщина – Азербайджан і Нідерланди – Польща.

Таким чином, в будь-якому разі кваліфікаційний турнір в Гонконгу виграє європейська збірна, а значить це відкриє Україні шлях до участі в третьому кваліфікаційному турнірі, який відбудеться 16-19 травня у Дебрецені.

В Угорщині зіграють 16 команд, які розіграють останні три ліцензії на Олімпіаду в Парижі-2024. Всього на Олімпіаді зіграють 8 збірних – у жіночому турнірі наразі путівки мають Китай, США і Франція.  

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *