Збірна України розійшлась нічиєю з французами

Футзал

Турнір у Литві завершено!

Матчем зі збірною Франції, яка на турнірі у Литві ще не втрачала очки, збірна України закінчувала для себе змагання у Йонаві. Звичайно, після поразки від збірної Бразилії було цікаво подивитись на те, які висновки зробив тренерський штаб «синьо-жовтих». Вочевидь, серед зроблених висновків був вихід зі стартових хвилин четвірки, яка у попередніх поєдинках проти Литви та Бразилії була номінально другою. А у воротах з перших хвилин знову вийшов Савенко.

Та четвірка, яка у цій грі вийшла зі старту, почала виправдовувати довіру тренера вже на стартових хвилинах. Саме тоді «синьо-жовтим» вдалося розіграти аут, після якого забив Абакшин. Цей гол надихнув українську команду, яка почала поступово контролювати гру. Українці дуже непогано пресунгували суперників, не даючи їм розвивати свої атаки. І це дійсно призводило до того, що французам далеко не завжди вдавалося дійти до воріт Савенка. У той же час збірна України намагалася знайти можливість для того, щоб удруге засмутити Локока.

Французи почали діяти трохи гостріше після екватору першого тайму, і завдяки цій гостроті таки створили кілька моментів біля воріт Савенка, але не реалізували їх. А ось українці свій момент знайшли та реалізували на 15-й хвилині. Семенченко віддав передачу на Абакшина, а той віддав фактично на дальній кут воріт мельнику, який з другого дотику переправив м’яч у «рамку». Так рахунок став 2:0, і здавалося, що далі українці надалі триматимуть гру під своїм контролем. Однак, гол Бендалі на передостанній хвилині першого тайму, вочевидь, трохи сплутав карти українцям. Як потім стало зрозуміло, це відгукнулися у другій 20-хвилинці…

Але то було потім. А поки же підопічним Олександра Косенка вдалося забити відносно швидкий гол після початку другого тайму. І знову – зі «стандарту». Цього разу – з кутового. Пішла передача на Чернявського, який хотів пробити з льоту, але не зміг зробити це акцентовано. У результаті вийшла передача на «п’ятачок», де Микитюку вдалося переправити м’яч у ворота. Фактично цей гол став відповіддю на ті кілька моментів, які французи перед цим мали біля воріт Гуйвана, котрий поміняв Савенка по перерві. І в тих епізодах Гуйвану вдалося виручити свою команду. А далі українці змогли довести свою перевагу до 4:1 після того, як Швед зробив прохід до чужих воріт та асистував Корсуну.

Тренерський штаб збірної Франції одразу взяв тайм-аут, після якого досвідчений Мохамед почав грати п’ятим польовим. І цей хід дуже швидко приніс свої плоди «трикольоровим», які забили два голи у «штучній» більшості та скоротили свої відставання до мінімуму. І тепер вже Олександр Косенко був змушений брати тайм-аут. Після того, як рахунок став 4:3, у ворота збірної України повернувся Савенко. Але було видно, що французи вже мали на той момент певну психологічну перевагу. І вони почали активно шукати шанси, щоб зрівняти рахунок, адже нічия влаштовувала «Ле Блю» – тоді Мохамед та компанія вже точно ставали би переможцями турніру. І вже на 34-й хвилині французька збірна досягла бажаного, зробивши рахунок 4:4. Але при цьому було видно, що вона не проти і вирвати перемогу. На щастя для українців, цього не сталося. Але й і «синьо-жовтим», які вже на останній хвилині гри вирішили піти вп’ятьох, не вдалося схилити шальки терезів на свою користь. Тому, нічия, яка була зафіксована після фінальної сирени, фактично визначила підсумкове розташування команд. Французи фінішували першими, бразильці – другими, українці – третіми, а господарі турніру, литовці, замкнули четвірку.     

Україна – Франція – 4:4
Голи: Абакшин (2), Мельник (15), Микитюк (23), Корсун (26) – Бендалі (19), Закейї (27), Бельхадж (28), Туре (34)
Склад збірної України: Савенко (Гуйван, 21; Савенко, 28) – Семенченко, Мельник, Зварич, Абакшин – Лебідь, Педяш, Чернявський, Микитюк – Шотурма, Корсун, Швед, Фаренюк  
Попередження: Туре (29) 

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *