Детальніше про Першу лігу на “Футболах”

Футбол

Шеф-продюсер телеканалів “Футбол” Іван Гресько на своїй сторінці у Facebook поділився деталями щодо показу Першої ліги.

Наводимо текст поста:

“Футболи” домовились з ПФЛ про 3-х річну співпрацю. Усі клуби Першої ліги підтвердили, що будуть виконувати вимоги контракту. Це історична подія в тому сенсі, що телевізійний пул централізований, а контент тепер буде створюватися цілісний і з дотриманням єдиних стандартів.

За контрактом повинні виробити і показати усі 240 матчів сезону. 60 – на телеканалах «Футбол». 180 – на Ютубі.

За контрактом клуби отримають фінансову винагороду за телеправа. Після кожного сезону ця сума буде збільшуватися. Також з‘явився шанс, що Ліга знайде спонсора, набуде атрибутів серйозного партнера.

Важливо знати, що така співпраця, це не меценатство. Перед Лігою поставлено кілька важливих умов:

1. Клуби повинні звернути увагу на телевізійну інфраструктуру своїх стадіонів. Якщо там немає відповідних умов, скільки не привозь туди камер, обладнання і кваліфікованого персоналу, нічого не буде. Якісно продукт не зросте.

2. Розподіл коштів має залежати від місця у турнірній таблиці. Чим вище, тим більше ти заробиш.

3. Матчі Першої ліги не повинні пересікатися у часі. Максимум дві паралельні трансляції. Але і від цього ми відійдемо. Просто зараз спека і ставити початок гри раніше 17:00 якось не хочеться.

В минулому матчі Першої ліги транслювалися на різних ютуб платформах. Клуби мали зобов’язання самостійно виробляти і оплачувати ці роботи. Тепер усі зобов‘язання покладено на транслятора. Клуби більше не витрачають на це кошти. Для того, щоб аудиторія Першої ліги не «бігала» в пошуках «а де показують наших», ми створили спеціалізовану платформу – ютуб канал «Перша ліга». Саме тут і ніде інде тепер дивіться трансляції Першої ліги. Від учора новий Ютуб канал запрацював. Лише за день на канал підписалося більше 7 тисяч уболівальників. Хто «дружить» з Ютубом той розуміє, що це дуже непоганий старт.Для Ютуба усі матчі плануємо знімати не менше, аніж у п‘ять камер, в єдиному стандарті показу і в єдиному пакеті графіки. Але це плани. Бо реалії такі, що і три камери на деяких стадіонах немає де розмістити. Тому поки будемо брати не кількістю, а якістю. Зате в ефірі телевізійному уболівальники Першої ліги зможуть свої команди побачити в усій красі. Тут рівень гарантуємо. Ще майте на увазі, що на Ютуб каналі «Перша ліга» можна буде переглядати усі огляди матчів і спеціалізовані програми.

З понеділка ми запускаємо наш новий проект – «Перша Online”. Такі студіі будуть обставляти центральні матчі туру. Вони будуть йти паралельно і на Ютубі і в ефірів «Футболів». В понеділок о 18:30 на «Футбол 1» показуємо головний матч туру Альянс – Металіст. Олександр Ярославський обіцяв непомітно проскочити Першу лігу. Днями дзвонив президент «Альянсу» Сергій Демченко. У нього інша думка. Отож, Перша ліга стартувала. Українського стало більше.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *