Денис Спиридонов: “Наші дівчата досягли пристойний результат в Португалії”

Баскетбол ТОП

Напередодні жіноча збірна України U-17 повернулася з Португалії, де виступала на чемпіонаті Європи з баскетболу 3х3.

Там українки вибороли в підсумку четверте місце. Прогрес у порівнянні з сьомим місцем на чемпіонаті світу U-18, яке виборола команда майже таким складом.

Виступ жіночої збірної в Португалії прокоментував головний тренер Денис Спиридонов.

– На чемпіонаті світу U-18 ваша команда майже таким складом фінішувала сьомою. Тепер ви четверті на чемпіонаті Європи. Задоволені прогресом?
– Не впевнений, що доречно порівнювати світовий та європейський чемпіонати. На чемпіонаті світу все ж суперники сильніші були. Ті ж американки. На Європу ми поїхали дещо зміненим складом, оскільки Дарина Кононюченко, яка готувалася з нами майже два сезони, травмувалася на тренуванні. Певні шанси зіграти залишалися, але я вирішив залишити її, аби не ризикувати погіршити ступінь пошкодження. У підсумку в нас четверте місце. Непогано, але могли і краще фінішувати.

– Що завадило цьому, чого не вистачило?
– Більше всього не вистачило віри в себе та свої сили. Суперників ми добре знали, повністю розглянули їхню гру, але припустилися багато індивідуальних помилок. Особливо з Німеччиною. До того ми грали з ними на чемпіонаті світу та на контрольному турнірі, боролися до останнього. А тут так сталося, що просто віддали гру. Перш за все це – психологія. Дуже багато сил та емоцій віддали в матчі проти Нідерландів. Потім уже було важко згуртуватися. Але загалом четверте місце – досить пристойний результат.

 Вистачило ігрової практики на контрольних турнірах перед ЄвроБаскетом?
– Цілком. Якби їх не було, сумніваюся, що ми потрапили б на чемпіонат світу і вийшли б у плей-оф чемпіонату Європи. Тож, користуючись нагодою, ще раз дуже дякую Федерації баскетболу України за таку можливість якісно підготуватися до змагань. Участь та перемоги на тих контрольних змаганнях надали дівчатам впевненість та стабільність. На заміну травмованій Дарині Кононюченко я ризикнув взяти Анастасію Венжик. Переконаний, що це наша майбутня зірочка. З нею потрібно багато працювати, вона дуже перспективна. Добре зіграла проти Білорусі в нападі та захисті. Поки їй не вистачає досвіду. Десь за місяць в тренуваннях вона стала розуміти якісь ази та особливості баскетболу 3х3. Я задоволений нею, вона дуже допомогла команді.   

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *