Кому дістанеться “Золотий м’яч”? Визначено 5 головних претендентів

Інші

29 листопада 2021 року в Парижі відбудеться церемонія вручення премії “Золотий м’яч”. Вже визначено 5 головних претендентів, кожен із яких має низку досягнень та відзначився цього року, довівши на практиці свій професіоналізм.

Щороку серед десятків найкращих футболістів вибирається переможець, якому вручається “Золотий м’яч”. Цього року названо 30 номінантів і експерти вже визначили топ-5 футболістів, які претендують на нагороду в першу чергу.

Незважаючи на те, що церемонія нагородження пройде аж 29 листопада, беттери вже почали робити ставки на переможця, про що заявляють співробітники БК 1Він. Думки фанатів розходяться, оскільки кожен із номінантів заслуговує на перемогу. Поки що залишається тільки припускати – рішення ж буде оголошено 29 листопада французьким виданням France Football.

5 основних номінантів

Серед 30 претендентів на премію особливо вирізняються 5 футболістів, ставки на яких найбільші:

  1. Карім Бензема. Це нападник команди “Реал” (Мадрид) та збірної Франції, який не тільки демонструє відмінну гру, а й регулярно забиває голи. Раніше Карім вже неодноразово опинявся серед номінантів на отримання “Золотого м’яча” (найкращий результат був відзначений у 2015-му, коли він посів 16-й рядок у рейтингу). У поточному сезоні він лідирує за кількістю голів та передач.
  2. Ліонель Мессі. Це аргентинський нападник, який зараз є чинним володарем “Золотого м’яча”. Цього року футболіст також розраховує на перемогу, оскільки був визнаний найкращим гравцем континентальної першості, виграв зі збірною Аргентини Кубок Америки, хоча на клубному рівні в команді “Барселона” його справи йшли не так весело. Влітку 2021 року він завершив свою кар’єру в цьому клубі, перебравшись до ПСЖ.
  3. Роберт Левандовський (нападник збірної Польщі та команди “Баварія”). За всіма підрахунками, він мав стати володарем цієї нагороди минулого року, але, оскільки церемонія не проводилася, він лишився ні з чим. Цього року футболіст також очікує на перемогу: з “Баварією” він виграв три трофеї – Бундеслігу, клубний чемпіонат світу та Суперкубок Німеччини.
  4. Жоржиньо. Цього року він разом із “Челсі” виграв Лігу чемпіонів, після чого, будучи у складі збірної Італії, став чемпіоном Європи, після чого виграв ще й Суперкубок УЄФА.
  5. Кріштіану Роналду (нападник збірної Португалії). Він неодноразово отримував “Золотий м’яч” і цього року також налаштований на здобуття премії. Під час проведення чемпіонату Італії-2020/2021 він отримав статус “найкращий бомбардир”, забивши 29 голів у 33 матчах. Також форвард став володарем Кубка Італії. Кріштіану з 5-ма голами став найкращим голеадором Євро-2020.

Незважаючи на те, що експерти та БК визначили 5-ку топових номінантів, вони наголошують, що не варто списувати з рахунків інших гравців, наприклад, Кіліан Мбаппе, Н’Голо Канте, Ерлінга Холанда та Кевіна Де Брейне.

Нагадаємо, що у 2020 році церемонія вручення «Золотого м’яча» не була проведена через коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *