Тарас Лесюк побіжить на другому етапі Кубка світу в Естерсунді

Біатлон Зимові ТОП

Склад збірної України на другий етап Кубка світу з біатлону зазнав змін. Нові біатлоністи прибудуть як до жіночої, так і до чоловічої команди.

Шведський Естерсунд із 2-го до 5-го грудня прийматиме другий етап Кубка світу з біатлону.

Минулого вікенду за підсумками дебютних гонок в сезоні – індивідуальної та спринту – українці набрали до Кубку націй одразу 618 очок. При цьому найкращим результатом у жінок відзначилась Валентина Семеренко, яка стала 17-ю в індивідуальній гонці, а в чоловіків – Дмитро Підручний, що фінішував 21-м у спринті.

Уже напередодні наступних змагань у Естерсунді тренерський штаб і чоловічої, і жіночої команди оголосив про суттєві зміни в складі обох колективів.

Які зміни чекають на команду?

Після спринту в Естерсунді головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець заявив, що на наступний етап Кубка світу приїде Дар’я Блашко. Біатлоністка, своєю чергою, раніше змагалась на Кубку IBU і на першому ж етапі виграла дві бронзові медалі.

Натомість із основної команди одразу дві спортсменки – Ірина Петренко та Катерина Бех – вирушать саме на Кубок IBU і виступатимуть у Шушені. Про це повідомляє XSPORT.

За інформацією видання, таке рішення було прийнято, зважаючи на результати Бех у перших гонках сезону (107-ме місце в індивідуальній гонці та 77-ме – у спринті), а також через стан здоров’я Петренко. Спортсменка не брала участі в дебютному етапі Кубка світу в Естерсунді через проблеми зі шлунком.

Водночас до основної чоловічої збірної приєднаються одразу два нові спортсмени. Так, Юрай Санітра повідомив у коментарі для Суспільне Спорт, що в Естерсунді змагатимуться Артем Прима і Тарас Лесюк. Обидва раніше не змогли приєднатись до команди через позитивний тест на коронавірус.

При цьому резервісти Денис Насико і Андрій Доценко, які виступали на першому етапі Кубка світу, тепер змагатимуться на Кубку IBU. Так само на цих гонках сезон розпочнуть Артем Тищенко та Руслан Ткаленко.

Склад збірної України на другий етап Кубка світу в Естерсунді, Швеція:

  • Жінки: Юлія Джима, Олена Білосюк, Валентина Семеренко, Віта Семеренко, Анастасія Меркушина, Дар’я Блашко.
  • Чоловіки: Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Прима, Богдан Цимбал, Тарас Лесюк.

Склад збірної України на другий етап Кубка IBU у Шушені, Норвегія:

  • Жінки: Ірина Петренко, Катерина Бех, Ольга Абрамова, Надія Бєлкіна, Анна Кривонос.
  • Чоловіки: Артем Тищенко, Руслан Ткаленко, Денис Насико, Андрій Доценко, Віталій Труш, Андрій Орлик, Степан Кінаш.

Що далі

  • 2-5 грудня. Кубок світу. Естерсунд, Швеція
  • 1-4 грудня. Кубок IBU. Шушен, Норвегія

Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *