«Перша ONLINE» про підсумки виступів «Прикарпаття»

Футбол

29 листопада матчами 20-го туру завершилася літньо-осіння частина сезону 2021/22 у Першій лізі.

В ефірі телеканалів “Футбол 1/2/3” підвели підсумки півріччя у програмі «Перша ONLINE». Враженнями від виступів “Прикарпаття” поділилися експерти, свій коментар дав і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Приємно, що до символічної збірної першої частини сезону увійшов центральний півзахисник “Прикарпаття” Владислав Семотюк, а гол найкращого бомбардира івано-франківців Романа Барчука у ворота тернопільської “Ниви” потрапив до ТОП-десятки найкращих голів півріччя у Першій лізі.

Артур Валерко: «У “Прикарпаття” ще все попереду!»

Експерт телеканалів “Футбол 1/2/3” Артур Валерко у програмі “Перша ONLINE” поділився думками про виступ “Прикарпаття”:

– Це муніципальна команда, у них ще все попереду! Довгий час “Прикарпаття” було Командою рідного краю, як її називали вболівальники, коли грали суто місцеві футболісти. І навіть зараз місцевих абсолютна більшість. При цьому давати результат – гідно поваги.

У нинішнього “Прикарпаття” не сподобався початок сезону. Довго починали, але історія схожа із “Гірником-Спорт”, коли лідери набрали форму, команда побігла і, виявилось, що її важко спинити. Ще така біда як травми. Якби менше травм було у того ж Волошиновича та Француза, результат команди міг би бути кращий.

Ще хочеться сказати на захист таких команд як “Прикарпаття” та “Нива”, що у них багато доморощених і молодих гравців. Саме такі команди рухають вперед прогрес футболу в цілому. Вони дають масовість і відкривають нові імена. Треба запастись терпінням, адже хороші результати ще попереду!


Руслан Марцінків: «Більшість футболістів, яких ми пробуєм повертати – це місцеві»

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків в програмі “Перша ONLINE” – про виступ “Прикарпаття” в першій частині сезону, комплектацію команди та бюджет:

– Загалом я задоволений. Адже команда мала проблеми у минулому сезоні, ледь не вилетіли. Цього року кращі результати показує. Ми краще укомплектувалися – до команди приєднались нові гравці і ми зберегли кістяк команди. Перед нами стоїть завдання розбудувати повністю інфраструктуру. У нас є проблеми зі стадіоном.

В нас велика система роботи з дітьми, молоддю. Це друга команда, дитячі команди, футбольна академія. Перед нами стоять великі завдання, щоб ми готували зміну гравцям. Щоб команда прогресувала та ставила вищий результат.

Не можемо похвалитись такою кількістю вболівальників як в Харкові, але в нашій громаді набагато менше людей. Ми є однією з найвідвідуваніших команд в Першій лізі. Люди люблять футбол, розуміються в футболі, приходять та підтримують.

Щодо бюджету команди, то це порядка 16 мільйонів гривень з міського бюджету плюс 3-3,5 мільйона на рік залучається додаткових спонсорських коштів.

Ми підсилили ряд позицій футболістами досвідченими. Більшість футболістів, яких ми пробуєм повертати – це місцеві. Микола Квасний, наприклад, наш місцевий футболіст, що повернувся з Прем’єр-ліги. На декілька позицій ми взяли людей, які можуть дати результат на даний період часу.

“Перша ONLINE”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *