“КФВ-Говерла-2” перемагала в Ужгороді

Баскетбол

15 та 16 січня в обласному центрі Закарпаття відбулися ігри 9-го туру Першої ліги України з баскетболу між «Ужгородом-УжНУ-ЗОДЮСШ» (Ужгород) та «КФВ-Говерла-2» (Івано-Франківськ).

Обидві команди перебувають внизу турнірної таблиці групи №4 (Поділля). Напередодні очних матчів команда Олександра Зубковського була шостою і випереджала іванофранківців на три пункти.

У першому колі чемпіонату «КФВ-Говерла-2» (Івано-Франківськ) у рідних стінах двічі обіграла закарпатців (перший матч – 67:64, другий матч – 82:66). Ужгород прагнув взяти реванш і збільшити відрив від суперника, але зробити це було не так просто, оскільки колектив Віктора Бугри також прагнув звитяг.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «КФВ-Говерла-2» – 73:80

Гості впевнено розпочали зустріч і на стартових хвилинах захопили лідерство. Вже за підсумками 10 зіграних хвилин вони випереджали господарів на 5 очок (15:20). Другу чверть іванофранківці провели ще краще й збільшили свою перевагу до 19 пунктів (26:45).

Після перепочинку ужгородська команда додала і потрохи почала скорочувати відставання. Перед заключною 10-хвилинкою на табло був рахунок – 46:60. Першу половину четвертої чверті «КФВ-Говерла-2» провела жахливо і не зуміла закинути жодного очка. Натомість закарпатці здійснили декілька результативних атак і ще трохи наблизилися до суперника. Але на фінальний штурм наших баскетболістів не вистачило й гості таки втримали переможний результат. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 73:80.

Точними кидками у складі господарів відзначилися Олександр Варга (22 очки), Андрій Попадинець (18), Костянтин Костенко (13), Ярослав Терів (8), Максим Андреянов (7) і Артем Пустовіт (5).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «КФВ-Говерла-2» – 69:75

Повторна зустріч цих команд проходила за іншим сценарієм. Цього разу успішнішими на старті виявилися господарі. Вони здобули перемогу в першій чверті з рахунком 18:13. На жаль, у другій чверті гра в закарпатців не клеїлася і суперник цим уміло користувався. Гості перед великою перервою не тільки нівелювали перевагу ужгородців, а й створили собі переваг у 9 очок (29:38).

Третя 10-хвилинка була доволі результативна і проходила за рівної гри, а перевага гостей в рахунку залишилася сталою (51:60). Колектив Олександра Зубковського розумів, що в цій грі є можливість зачепитися за очки, тож наприкінці матчу додав і за дві хвилини до сирени скоротив відставання до одного точно кидка (66:68). Проте зробити фінальний ривок ужгородським спортсменам не вдалося і «КФВ-Говерла-2» знову перемогла. Цього разу з рахунком 69:75.

Карпатський об’єктив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *