Максим ПАВЛЕНКО: “Жоден з програних матчів ми не забуваємо”

Пряма мова Футзал

Головний тренер НФК “Ураган” Максим Павленко розповів про зіграні матчі Parimatch Екстра-ліги, паузу в чемпіонаті та можливе підсилення.

– Максиме Михайловичу, два кола чемпіонату позаду. Як можете оцінити для команди цей відрізок?
– Ми брали участь в Лізі Чемпіонів та чемпіонаті України. За цей період команда провела чимало цікавих матчів. Звісно, потрібен був час щоб стабілізувати склад четвірок після минулого сезону. Оцінку результату команди ми отримаємо від керівництва клубу по завершенні матчів плей-оф.

– Який з поєдинків запам’ятався Вам найбільше?
– В Лізі Чемпіонів за своєю напругою відзначу дебютний матч з “Аразом” – відповідальність за результат тиснула на всіх, до останньої секунди гри було невідомо, хто переможе незважаючи на нашу перевагу у гольових моментах .Хороший матч провели з “Леванте” в Елітному раунді. Грали на рівних, у вирішальні моменти гри (як і у всьому матчі в цілому) ми виграли декілька єдиноборств поспіль, що принесло перевагу в рахунку. В чемпіонаті України провели декілька хороших матчів, зокрема з “ХІТом” та “Продексімом” у другому колі.

– А який матч хотілось би якнайшвидше забути?
– Жоден з програних матчів ми не забуваємо, працюємо, вдосконалюємося. Матч з “Бенфікою” показав нам якою має бути психологічна впевненість, індивідуальна майстерність, рівень атлетизму для виходу до Фіналу чотирьох. Гра з “Халадашем” виявила наші тактичні прогалини, недостатнє налаштування на статусний для клубу та країни матч. Три матчі за чотири дні в Івано-Франківську ми провели на відмінно, тоді як в Португалії один матч з чотирьох можна занести собі в актив.

– Цьогоріч формат змагань передбачає три кола замість звичних двох. Як оціните новий формат?
– Якщо збережеться інтрига до останніх турів для визначення місць в турнірній таблиці – буде цікаво, якщо ні, то команди будуть розглядати матчі третього кола як етап підготовки до плей-оф.

– Попереду велика пауза в чемпіонаті. Буде можливість перевести дух, трохи відпочити?
– У нас був тиждень відпочинку, кожен мав нагоду побути з рідними та близькими, відволіктися від повсякденної роботи на майданчику.

– Як будете заповнювати цю паузу?
– З 17 січня наша команда два тижні буде займатися в дворазовому режимі, проведемо мінізбір, покращимо функціональний стан гравців, зробимо тактичні заняття, незважаючи на відсутність збірників.

– Чи плануєте проведення товариських матчів?
– Так, шукаємо спаринги з хорошими командами.

– Вже відомо, що після завершення Євро на команду очікують насичені ігрові тижні – два кубкові матчі проти “Продексіму” та матчі чемпіонату проти “ХІТа” і “ДЕ Трейдингу”. Під час паузи цілеспрямовано готуватиметесь до насичених ігрових днів?
– Розуміємо важливість матчів в лютому, де за 12 днів доведеться двічі зіграти з “Продексімом” та одного разу з “ХІТом” та “ДЕ Трейдингом”. Будуть тривалі переїзди в Херсон та Сєвєродонецьк. Для повноцінного тренувального процесу будемо залучати молодих гравців з “Урагану-2-КФВ”.

– Зараз бачимо активність команд на трансферному ринку. Чи плануєте нові підписання в зимовий трансферний період?
– Хочемо підписати гравців не для кількості, а для підсилення здорової конкуренції в складі, що призведе до покращення якості гри як на тренуваннях, так і при вирішенні турнірних завдань.

– І насамкінець, про Євро-2022. Кого вважаєте фаворитом турніру?
– Є відчуття, що буде чимало несподіваних результатів. Амбітні плани в багатьох збірних. Будемо вболівати за нашу збірну та насолоджуватися матчами провідних команд Європи.

– Поділіться очікуваннями від збірної України на Євро-2022.
– Будемо чекати переможних фотографій від нашої команди після матчів. Формат турніру дозволяє повністю сконцентруватися на кожному окремому супернику, відновитися та переключитися на підготовку до інших команд. Відсутність глядачів на трибунах ставить всі збірні в рівні умови. Віримо в нашу збірну, щиро бажаю удачі та перемог!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *