Офіційно: Богдан Оринчак повернувся у «Прикарпаття»

Футбол

16 лютого “Прикарпаття” дозаявило нового футболіста – Богдана Оринчака, який через два роки знову повернувся до Івано-Франківська на правах “вільного агента”. Співпраця розрахована до завершення 2022 року. До нової-старої команди 28-річний гравець приєднався на другому зимовому зборі, а вчора дебютував у контрольному матчі з “Нивою” (2:1).

Вихованець прикарпатського футболу Богдан Оринчак (10.08.1993) народився у селі Нижній Струтинь Рожнятівського району. Універсальний футболіст, який може зіграти як флангового півзахисника, так і на позиціях вінгера, атакувального півзахисника чи форварда.

Впродовж декількох сезонів пройшов шлях від аматорського чемпіонату до Першої ліги, був одним із лідерів “Прикарпаття”. За три з половиною сезони (2016-2019) у футболці Команди рідного краю зіграв 78 матчів і забив 18 голів.

Взимку 2020-го Оринчак перейшов до табору львівського “Руху”, згодом на правах оренди захищав кольори “Минаю”, з яким дійшов до півфіналу Кубка України 2019/20 та виборов путівку в УПЛ. Влітку повернувся до “жовто-чорних”, у складі яких зумів дебютувати в українській Прем’єр-лізі в матчі першого туру проти “Ворскли” (2:5), зігравши на полі всього 18 хвилин.

Наступний повноцінний сезон 2020/21 Богдан Оринчак провів у луцькій “Волині”. Розпочавши як атакувальний півзахисник, уродженець Прикарпаття поступово змусив тренерський штаб розраховувати на себе, як на головного нападника команди.

У підсумку, універсальний гравець, який не один раз входив до символічних збірних чемпіонату, став найкращим бомбардиром “хрестоносців” – 11 голів у 27 матчах Першої ліги! Місцеві вболівальники обрали Богдана найкращим гравцем луцької команди, а сайти Sport Arena і Footboom включили голеадора “Волині” до символічних збірних сезону 20/21.

Першу половину поточного сезону Оринчак провів у складі житомирського “Полісся”. У літньо-весняній частині чемпіонату і Кубку України хавбек зіграв у 12 матчах, але результативними діями не відзначався. Наприкінці листопада “Полісся” офіційно попрощалося з цим футболістом.

МФК “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *